Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді презентують унікальну колекцію книг із приватної бібліотеки Федора Потушняка

Видання будуть доступні для всіх відвідувачів відділу проєктної та соціокультурної діяльності ЗОУНБ

0 131

В Ужгороді презентують унікальну колекцію книг із приватної бібліотеки Федора Потушняка

Цієї п’ятниці, 26 лютого, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Федора Потушняка презентують колекцію книг, яка належала письменникові.

«Книги, які презентуємо назагал, унікальні тим, що вони не просто належали Федорові Потушнякові – він збирав цю колекцію протягом життя, – пояснює завідувачка відділу проєктної та соціокультурної діяльності Євгенія Напуда. – Серед видань є не просто рідкісні екземпляри, а й такі, що надруковані у XIX столітті. Ця колекція надзвичайно цінна, і вона поповнить золотий фонд нашої бібліотеки. Фонд Андрія Півня вирішив  зробити її доступною для сучасників і нащодків, тож передає нам. А де ж іще, як не в бібліотеці імені Потушняка, зберігати його власну колекцію книг?»

В Ужгороді презентують унікальну колекцію книг із приватної бібліотеки Федора ПотушнякаНа сторінці Фонду Андрія Півня у фейсбуку уточнюють, що серед книг, які отримає книгозбірня, – «українська і світова класика, твори закарпатських авторів, наукова література. Загалом близько півтисячі книг, виданих різними мовами у різних країнах світу, в різний період. Серед них надзвичайно цінні й рідкісні екземпляри».

Зі слів Євгенії Напуди, книги будуть доступні для всіх відвідувачів відділу проєктної та соціокультурної діяльності ЗОУНБ.

Представлять колекцію книг 26 лютого о 17:00 у читальному залі бібліотеки. У презентації візьмуть участь члени родини Федора Потушняка, краєзнавці, письменники, літературознавці, історики та інтелігенція Закарпаття.

Вхід у масках та з дотриманням протиепідемічних вимог.

Медіацентр УжНУ,
фото зі сторінки фонду Андрія Півня у фейсбук
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.