Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці вчилися тонкощів мобільної обробки фотографій

Майстер-клас для студентів на платформі Zoom організував молодіжний центр «YouthHub»

0 61
27 березня молодіжний центр «YouthHub» організував на платформі Zoom майстер-клас з мобільної обробки фотографій для студентів. Захід провела тренерка, диджитал-спеціалістка, наставниця з SMM Даніелла Мушка.

Ужнівці вчилися тонкощів мобільної обробки фотографій«Оскільки приміщення нашого молодіжного центру ще ремонтується, а знайти локацію для заходів не завжди вдається, то деякі події ми змушені проводити в онлайн-форматі, хоч для більшості наших зустрічей знаходимо приміщення в університеті чи в школах. Незабаром відчинимо свої двері для всіх охочих. У майбутньому плануємо такі заходи й наживо, проте іноді онлайн-формат дає можливість охопити більше учасників», – каже керівник молодіжного центру «YouthHub» Дмитро Койтюк.

У цифрову епоху вміння обробляти фотографії на мобільних пристроях стає важливою навичкою, яка не тільки дозволяє творчо самовиразитися, а й розширює можливості в особистому й професійному житті. Це не лише хобі, а й потужний інструмент для комунікації, маркетингу та візуального вираження ідей.

Даніелла Мушка
Даніелла Мушка

На першій частині зустрічі тренерка Даніелла Мушка розповіла присутнім про важливість візуалу в соціальних мережах, про правила зйомки на смартфон і програми для обробки.

«Соціальні мережі й гарний візуал – ваша візитівка, таким чином також можна самовиражатися. Не бійтеся зробити не все ідеально. Мобільна зйомка й обробка – це м’яз. Його треба прокачувати. Важлива емоція вашого візуалу», – зазначила тренерка.

Даніелла розповіла зокрема про небанальність кадрування, яскраві акценти, постановку камери й кількість світла, адже від цього всього залежить якість вашої фотографії. Присутні водночас дізналися про правила вдалої зйомки, про тренди в інстаграмі й потребу референсів перед фотосесіями. Крім того, поспілкувалися й про етапи підготовки до зйомки, тобто про підбір ідей, реквізити, локації, безпосередньо процес та обробку.

У другій частині майстер-класу тренерка показала, як правильно обробляти фотографії в різних додатках. Зауважила, що зміни мають бути мінімальні, які тільки підкреслюють чіткість світлини, а не змінюють обличчя людини і вводить глядачів в оману. Даніелла рекомендує для молоді такі додатки, як VSCO, Lightroom, Snapseed, Canva, Photoroom для вдалої ретуші фотографій.

«Я дуже люблю ділитися знаннями. І вважаю, що такі тренінги – це можливість розвинути навички й вивчити щось нове, перейняти досвід швидко й ефективно. Багато з цих знань я здобувала самостійно методом спроб і помилок роками, а нині це класно допомагає мені монетизувати свої вміння. Бажаю, щоб в інших цей шлях від точки А до Б скоротився», – додає диджитал-спеціалістка.

Під час заходу учасники виявили інтерес до теми й були активними. Протягом усього майстер-класу вони не лише уважно слухали тренерку, але й брали участь у дискусіях. Було помітно, що кожен із них прагнув максимально засвоїти нові знання й навички. Крім того, учасники постійно ставити питання щодо різних аспектів мобільної обробки фото, виявляючи бажання розширити свої знання й розуміння у цій сфері.

«Було дуже цікаво, адже пролунало багато інформації про налаштування камер, вибір стилю для світлин, як і звідки брати ідеї для фотосесій і загалом, як їх краще організувати. Мені найбільше сподобалася практична частина, під час якої Даніелла продемонструвала процес редагування світлин. Для мене захід був дуже корисним і пізнавальним, тож обов’язково відвідуватиму такі майстер-класи і надалі», – розповів голова студентської ради факультету математики та цифрових технологій Станіслав Скорондяк.

За словами Дмитра Койтюка, команда молодіжного центру «YouthHub» наразі має складену досить насичену програму заходів, які охоплюють і різні компоненти неформальної освіти, як-от: розвиток мʼяких навичок(soft skills), медіаграмотності, диджитал-компетентностей, а також фінансової грамотності. Зовсім скоро планують організувати й психоемоційну підтримку для молоді, проводити групові консультації з психологом.

Тож будьте уважні й слідкуйте за новинами, щоб не пропустити можливість потрапити на заходи команди.

Ніколетта Саєнко

Захід проведено молодіжним центром «YouthHub» ДВНЗ «УжНУ» у співпраці з ГО «Молодіжна платформа» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.