Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ підбили підсумки основного етапу цьогорічної вступної кампанії

Результати широкого конкурсу на державне замовлення будуть відомі не пізніше 5 серпня

1 7 401
1 серпня відбулося чергове засідання приймальної комісії УжНУ, під час якого підбили підсумки основного етапу цьогорічної вступної кампанії.

В УжНУ підбили підсумки основного етапу цьогорічної вступної кампаніїОстаннього дня липня завершився термін подання електронних заяв, тож відповідальний секретар Приймальної комісії УжНУ Петро Горват проінформував, що всього в УжНУ подано 10 128 заяв на вступ на основі повної загальної середньої освіти. Абсолютну перевагу має денна форма – 8 688 заяв, 1406 – заочна, 34 заяви – на денну дистанційну форму.

Петро Петрович зауважив, що особливістю цьогорічної вступної кампанії серед іншого є те, що паперових заяв майже не було. Крім цього, Приймальна комісія зробила чималу кількість відмов – на 9 годину 1 серпня такий вердикт очікував на 260 заяв на основі ПЗСО через недостатній комплексний бал для реєстрації у конкурсному відборі. Самі вступники скасували 205 заяв, які були допущені до конкурсу.

Щодо найбільш популярних серед абітурієнтів спеціальностей, то це «Право» – 709 заяв, «Медицина» – 419, «Стоматологія» – 271, «Англійська філологія» – 391, «Інженерія програмного забезпечення» – 371, «Психологія» – 447.

Цього року, за словами пана Горвата, дуже мало заяв на філологічних фах, за винятком англійської філології та педагогічних спеціальностей природничого спрямування, як-от «Середня освіта. Біологія», «Середня освіта. Географія», «Середня освіта. Фізика», «Середня освіта. Хімія».

Присутній на засіданні ректор Володимир Смоланка зауважив, що період непопулярності природничі спеціальності переживають і в Європі. Та анонсував після вирішення фінансових та організаційних питань підписання договору про програму подвійних дипломів з Люблінським університетом ім. Марії Кюрі- Склодовської (Польща). Йдеться передусім про можливості здобуття подвійних дипломів саме студентами природничих спеціальностей.

В УжНУ підбили підсумки основного етапу цьогорічної вступної кампаніїЦьогоріч до УжНУ подали заяви абітурієнти і з окупованих територій: 2 з Криму, 50 – з тимчасово окупованих територій сходу і півдня України. 51 заява надійшла від вступників з областей, де йдуть активні бойові дії, 59 – з територій, де можливі воєнні дії (напр, Одеса, Миколаїв). 108 заяв надійшло від ВПО.

Результати широкого конкурсу на державне замовлення будуть відомі не пізніше 5 серпня.

Нагадаємо, що в УжНУ продовжуються вступні випробування для вступників на основі вже здобутого освітнього ступеня (освітньо-кваліфікаційного рівня). Подання заяв у магістратуру триває до 21 серпня.

Галина Кришінець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.