Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ триває 75-а наукова конференція професорсько-викладацького складу

На філологічному факультеті зібрання приурочили до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

0 417

В УжНУ триває 75-а наукова конференція професорсько-викладацького складу

25 лютого філологічний факультет активно долучився до традиційної, вже 75-ї, підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу Ужгородського університету, приурочивши її до 150-річчя від дня народження видатної поетеси Лесі Українки.

Цьогоріч форум відбувся в дистанційному форматі, котрий, утім, аж ніяк не повпливав на високу зацікавленість учасників: на пленарне засідання, яке модерувала заступниця декана з наукової роботи, завідувачка кафедри української мови, професорка Наталія Венжинович, зібралися чотири десятки представників усіх відділень підрозділу.

Після вітального слова деканеси філологічного факультету Галини Шумицької, котра відзначила особливість цьогорічного зібрання на пошану Лесі Українки, наголосила на важливості наукової активності загалом і побажала всім учасникам задоволення від спілкування та плідних дискусій, почалися пленарні доповіді. Таких виявилося чотири.

Доцентка кафедри української літератури Оксана Кузьма говорила про актуальність творчості Лесі Українки в літературознавчому дискурсі ХХІ століття, доцентка кафедри української мови Ольга Миголинець окреслила роль Лариси Петрівни Косач в історії української літературної мови, доцентка кафедри української літератури Евеліна Балла розглядала творчість видатної поетеси в угорських перекладах та науковій рецепції, а доцентка кафедри української мови Оксана Негер ознайомила присутніх з ономастиконом епістолярію Лесі Українки.

Після доповідей на пленарному засіданні конференцію продовжили в секціях та підсекціях.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.