Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ урочисто стартував навчальний рік і для першокурсників

Хоч без традиційного масового святкування, переважно у невеличких групах – за спеціальностями – на факультетах Ужгородського університету привітали новий набір студентства

0 1 863
День знань, мабуть, найочікуваніше свято для першокурсників, адже розпочинається новий етап їхнього самостійного і вже майже дорослого життя. Щороку Ужгородський університет влаштовує цікаву програму для новоспечених студентів, проте цьогоріч карантинні обмеження внесли свої корективи, тому традиційного масового святкування не було.

Утім познайомитися з обраним місцем навчання першокурсники все-таки мали змогу 15 вересня на обраних факультетах у невеличних групах – переважно за спеціальностями.

В УжНУ урочисто стартував навчальний рік і для першокурсників

Галина Шумицька
Галина Шумицька

На філологічному факультеті знайомство відбулося зі студентами різних освітніх програм у різні години, аби уникнути великого скупчення людей. «Для дотримання карантинних вимог ми вимушені спілкуватися у маленьких групах. Мені дуже шкода, що поки що у нас немає можливості зустрітися цілим набором, хоч ми й тішимося, що цього року вас багато, 105 осіб на потоці, – звернулася до першокурсників деканеса філфаку Галина Шумицька. – Дуже сподіваємося, що ці карантинні часи минуть і ми знову запрацюємо в повноцінному стаціонарному форматі з усіма цікавими заходами. Наразі ж усе відбуватиметься у новій формі і для вас, і для нас».

Василь Шаркань
Василь Шаркань

Про своєрідність організації освітнього процесу в нових умовах молоді розповів заступник декана з навчальної роботи Василь Шаркань, а з особливостями кожної з освітніх програм, які обрало для здобуття освіти студентство, ознайомили завідувачі кафедр, академнаставники та викладачі.

Марія Бондаренко
Марія Бондаренко

Марія Бондаренко, першокурсниця відділення журналістики, ділиться: «Колектив дуже приємний, і я маю неймовірне натхнення якнайскорше розпочати навчання. Обрала цю спеціальність, бо вважаю, що саме вона дає найбільше можливостей для творчості, а я люблю писати й досліджувати нову інформацію. Навіть в умовах карантину, думаю, все буде чудово, на нас чекає цікава практика. Може, цей період випробування й на краще, адже журналіст повинен уміти пристосовуватися до будь-яких умов, загартовуватися до майбутньої роботи».

Факультет міжнародних економічних відносин, своєю чергою, вирішив влаштувати для своїх новоспечених студентів справжню університетську лінійку – на подвір’ї, з дотриманням безпечної відстані.

Микола Палінчак
Микола Палінчак

Насамперед до першокурсників звернувся декан підрозділу Микола Палінчак: «Ви молодці, адже обрали правильний факультет, з чим вас щиро вітаю. Від сьогодні ви є повноправними членами нашої великої родини. Професорсько-викладацький колектив зробить усе можливе, щоб ви стали не тільки фахівцями своєї справи, а й гідними громадянами нашої країни. Попереду на вас чекають цікаві лекції, практичні, семінарські заняття, адже це період інтелектуального зростання вас як особистості.  Нам приємно, що один із найкращих факультетів обрали, думаю, найкращі студенти. Мине небагато часу і ми будемо пишатися вами».

Ігор Король
Ігор Король

Відтак до вітального слова запросили проректора УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігоря Короля: «Дуже приємно усвідомлювати, що нарешті розпочався новий навчальний рік. Він буде трохи незвичним, але хай вас це не лякає. Ви вже подолали чимало перешкод, здолаєте й решту. Сьогодні вже можу сказати, що тут зібралися переможці, які, незважаючи ні на що, йшли до своєї мети. Надалі  бажаю вам іти наполегливо і невпинно до своїх мрій – і вони обов’язково здійснюватимуться!»

Привітати першокурсників зі святом також прийшли міський голова Богдан Андріїв,  консул Угорщини в місті Ужгороді Лоппер Балаш, доцент кафедри міжнародної політики ФМЕВ, Надзвичайний і Повноважний посол України Ігор Дір, голова Товариства словацької інтелігенції Ерік Горват, голова ГО «Армада Карпат» Роман Мегела.

Символічні ключ до знань і студентський квиток – в Анастасії Лендьел та Наталії Бесараб
Символічні ключ до знань і студентський квиток – в Анастасії Лендьел та Наталії Бесараб
Анастасія Лендьел
Анастасія Лендьел

Після вітальних слів Анастасія Лендьел та Наталія Бесараб, які набрали по 200 балів на ЗНО, отримали подарунки від університету, почесно зачитали присягу студента й отримали символічний ключ до знань і студентський квиток.

Анастасія Лендьел поділилася враженнями після першого навчального дня: «Мені дуже сподобався наш курс – я вже встигла познайомитися з усіма. Викладачі також дуже хороші і привітно до нас ставляться, тож сьогодні не було ніяких хвилювань. Урочистості приємно вразили й точно запам’ятаються надовго. Надалі очікую цікавих пар і вже хочу брати участь у різноманітних заходах. Усе має бути дуже цікаво».

Бажаємо всім новоспеченим першокурсникам наснаги, успіхів у навчанні й у всіх починаннях! Вітаємо, студентство!

Вікторія Кенідра для Медіацентру УжНУ,
фото авторки та Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.