Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбувається оновлення системи WI-FI

У двох корпусах на БАМі тільки цього року розміщено майже 50 точок доступу, на черзі – бібліотека, корпуси факультету туризму та МК, коледжу, фізфаку та «зелений»

0 183

В УжНУ відбувається оновлення системи WI-FI

У сучасному світі наявність постійного доступу до Всесвітнього павутиння є важливим компонентом навчання, який в рази полегшує роботу викладачів і студентів. Саме тому в УжНУ активно розширюють покриття аудиторних площ бездротовим високошвидкісним інтернетом.

Ідея виникла давно, проте був ряд інших завдань, що не дозволяло розпочати повноцінне втілення задумів. В умовах карантину не всі викладачі мають змогу проводити пари вдома через низьку якість з’єднання, тому наявність вільного доступу в університеті є корисним для плідного навчального процесу. Саме тому наприкінці грудня 2020 року УжНУ закупив обладнання для оновлення і прокладання нових локальної та бездротової мереж, тому вже з початку цього року розпочалося встановлення устаткування в корпусах УжНУ.

Юлій Петерварі
Юлій Петерварі

Один із ініціаторів, начальник відділу комунікаційних технологій ЦІТ Юлій Петерварі зазначає, що на цьому етапі за три місяці базове покриття, швидкий доступ до Інтернету встановлено на факультеті післядипломної освіти, частково на юридичному факультеті та у двох корпусах на БАМі, де загалом розміщено майже 50 точок, з яких 27 – у головному корпусі, що обслуговують ФСН, ФМЦТ, ФІФ, географічний, філологічний факультети та фоє, а 19 – у новому для МЕВ, ІТФ, УІННІ, економічного факультету. «Система працює просто: є кілька точок доступу, що об’єднані у мережу, це дозволяє переміщатися в корпусі без втрати зв’язку та виключає перенавантаження, що впливатиме на якість зв’язку з мережею. Зазвичай швидкість у користувача сягає 100–200 Мбіт (залежно від пристрою, старші моделі на таке неспроможні), що є більш ніж достатнім для навчання», – пояснює пан Юлій.

Попереду інші корпуси й десятки нових точок виходу в Мережу. На черзі встановлення мережевого обладнання у бібліотеці, в корпусі факультету туризму та МК і ПГК, Зеленому корпусі та на фізичному факультеті.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.