Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Від абітурієнта – до магістра

Які враження від навчання в УжНУ студентів філологічного факультету – першокурсника й випускниці

0 401
Відкриваєш перелік спеціальностей – і розбігаються очі? УжНУ підготував серію публікацій для абітурієнтів про студентів. Наші першокурсники та випускники різних факультетів розповідатимуть про своє навчання, вибір і переваги обраного підрозділу. Перший факультет – філологічний. Тут готують фахівців україністів, словакістів, богемістів, слов’янознавців, а також журналістів і піарників. Чому їм подобається чи не подобається в УжНУ?
Мирослав Лисович
Мирослав Лисович
Зоряна Гаєвська
Зоряна Гаєвська

Ми поговорили з першокурсником відділення журналістики Мирославом Лисовичем та з випускницею магістратури на відділенні української мови та літератури Зоряною Гаєвською. Ось що вони розповідають:

  • Чому обрали для навчання саме УжНУ?

Мирослав: «УжНУ обрав, бо тут навчається багато друзів. Саме вони й порекомендували цей виш як один із кращих університетів Закарпаття. Я розумів, що хочу стати журналістом і впливати на громадську думку. З дитинства мріяв бути у вирі подій, які щоденно змінюють світ, мріяв працювати на телебаченні й стати прикладом наслідування для молоді».

Зоряна: «Чому обрала навчання в магістратурі УжНУ? Найперше, мабуть, тому, що не хотіла залишати вже згуртований колектив. Якби вступала в інший ЗВО, то довелося би покинути всіх знайомих, друзів, а саме цього хотілось уникнути. Та й рівень навчання в університеті високий, що ж іще потрібно? А спеціальність «Філологія. Українська мова і література» обрала, бо вона співзвучна з тим, з чим хочу пов’язати життя».

  • Чи виправдалися перші очікування від навчання? Все так, як уявлялося?

Мирослав: «Насправді враження не зовсім виправдали очікування. Але пов’язано це з карантином. Зовсім не так уявляв здобуття освіти тут, але в будь-якому разі навчання в УжНУ не може бути не цікавим. Навіть у Google Meet цікаво вчитися».

  • Яким одним словом охарактеризували б навчальний процес і чому?

Мирослав: «Більше схиляюся до слова «цікаво». Чому? Вчитися в університеті – це цікава пригода, під час якої постійно трапляється щось захопливе. Цікаві факти, повчальні лекції, змістовні семінари – усе це насправді цікаво».

Зоряна: «Одним словом, напевно, не вийде. Змістовно, цікаво, просто і водночас складно. Змістовно, бо дізналася багато нового. Цікаво, тому що студентське життя іншим бути й не може. Складно – а як освіта може даватися легко?»

  • Які плани після випуску у плані професійного майбутнього?

Зоряна: «У професійному майбутньому планую й надалі розвиватися як спеціаліст та працювати у видавничій сфері».

  • Чи порекомендували би навчання в УжНУ кращому другу \ подрузі?

Мирослав: «Так, звісно, порекомендував би. На філологічному факультеті сподобається кожному. Викладачі, дисципліни, навіть сама атмосфера цього факультету вразить кожного студента».

Зоряна: «Звичайно, рекомендую. Але маю пораду для абітурієнтів. Не йдіть вчитись тільки тому, що так роблять всі, за інерцією. З’ясуйте, що вам подобається, і розвивайтеся в цій сфері. Важливо робити те, що подобається».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.