Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вакцинальна кампанія в УжНУ: які результати й кого імунізують?

На 9 квітня в університеті першу дозу вакцини від AstraZeneca ввели понад 200 особам, ще більш ніж 100 викладачів-медиків щепилися на базі лікарень

0 223
З останніх днів березня в УжНУ триває вакцинальна кампанія. Скільки за цей час щепили людей? Хто може отримати вакцину? Чи були побічні реакції? Про все це у тому числі з власного досвіду дізнавалася редакція Медіацентру.

Вакцинальна кампанія в УжНУ: які результати й кого імунізують?Зі слів проректорки УжНУ Мирослави Лендьел, за день вакцинацію проходять від 60 до 80 працівників університету. Для цього виділяють один день на тиждень. «На 9 квітня в університеті першу дозу вакцини від AstraZeneca ввели понад 200 особам. За нашими підрахунками, ще понад 100 викладачів-медиків щепилися на базі лікарень. Тому загальна статистика більша.

Найперше вакцинуються всі охочі з п’яти медичних підрозділів. Також надаємо таку можливість нашим працівникам старшого віку. Якщо залишаються відкриті дози – пропонуємо тим, хто не підпадає під згадані категорії, але виявив бажання й заповнив форму на сайті».

Мирослава Лендьел зауважує, що «вакцинувалися й професори, і декани, і коменданти гуртожитків, і прибиральниці. Тобто немає обмежень за посадами. Всі науково-педагогічні працівники, адмінперсонал, люди з адміністративно-господарської частини мають право записатися».

Вакцинальна кампанія в УжНУ: які результати й кого імунізують? Наразі бажання імунізуватися виявило понад 500 із 1200 працівників (ще частина вже отримала першу дозу в лікарнях, хтось нещодавно перехворів, хтось має протипокази).

«Мені здається, що люди починають розуміти: щеплення – це єдиний варіант убезпечитися від COVID-19 або принаймні зменшити ризики важкого перебігу хвороби. До того ж працює позитивний досвід колег, а ще люди бачать, що кожному ми особисто телефонуємо, залишаємося на зв’язку, даємо змогу вакцинуватися всім охочим», – переконує проректорка.

У пункті щеплення працюють три медпрацівниці. Вони вимірюють температуру, питають про самопочуття, можливі протипокази, просять усну й письмову згоду на вакцинацію, а також відповідають на запитання. Зізнаються, найчастіше питання стосуються ризику виникнення тромбозів (зафіксовано 169 випадків на 34 МІЛЬЙОНИ), температури після процедури, безпечності препарату й очікування другої дози. Також запевняють: в університеті після щеплення нікому погано не ставало. Температура й ломота в тілі можуть з’явитися ввечері чи вночі й тривати добу/півтори (перевірено авторкою публікації та головним редактором Медіацентру на власному досвіді.Прим. ред.).

В університеті планують продовжувати щеплення стільки, скільки буде потрібно, аби всі охочі змогли отримати і першу, і другу дозу препарату.

Заповнити заявку на вакцинацію можна через ґуґл-форму (тільки з корпоративних електронних адрес).

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.