Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ за останні 5 років кількість аспірантів зросла майже вдвічі

Правила прийому до університету, відповідно й формування конкурсних пропозицій, внесення їх у Єдину базу, затвердять після новорічно-різдвяних свят

0 255
Завершальне в 2018 році засідання Вченої ради УжНУ, що відбулося 20 грудня, було доволі насиченим.

Розпочали з привітань іменинників, зокрема з ювілеями поздоровили доцентів кафедри журналістики Ярославу Шебештян і Володимира Тарасюка.

Грамотою нагородили Ярославу Шебештян
Грамотою нагородили Ярославу Шебештян
Грамоту вручають Володимирові Тарасюку
Грамоту вручають Володимирові Тарасюку
Відзнака – Мар’яні Колодій
Відзнака – Мар’яні Колодій

Із нагоди 15-річчя центру гендерної освіти УжНУ вручили грамоту очільниці підрозділу, старшій викладачці кафедри політології та державного управління Маріанні Колодій.

Відтак відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват інформував про правила прийому до Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. Крім того, повідомив: «Учора надійшов конструктивний лист Міністерства освіти і науки, у якому повідомляється, що затвердження правил прийому до університету, відповідно й формування конкурсних пропозицій, внесення їх у Єдину базу, відбуватиметься після новорічно-різдвяних свят».

Таким чином, правила прийому до УжНУ, найімовірніше, будуть затверджені в січні. Притому вже на початку року стартує реєстрація випускників шкіл для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Тому перелік предметів, потрібних для вступу, уже можна знайти на офіційному сайті Ужгородського університету.

Також наголосили на необхідності найближчим часом підготувати перелік предметів для вступу на небюджетні конкурсні пропозиції. Як зауважив ректор, це найактуальніше для медичного, стоматологічного факультетів, а також факультету здоров’я та фізичного виховання. Декани ж згаданих підрозділів запропонували попередній перелік предметів ЗНО (українська мова; біологія; історія або англійська мова).

В УжНУ за останні 5 років кількість аспірантів зросла майже вдвічіКрім того, на засіданні Вченої ради виступила в. о. завідувача аспірантури Маріанна Кайла. Вона інформувала, що нині в УжНУ — 465 аспірантів і 19 докторантів, які навчаються за 18 спеціальностями. Примітно, що за останні 5 років кількість аспірантів зросла майже вдвічі, збільшилися й показники держзамовлення для цієї категорії здобувачів (на 15 %).

В УжНУ за останні 5 років кількість аспірантів зросла майже вдвічіУ 2018 році в УжНУ повністю виконано план прийому до аспірантури (зараховано близько 150 осіб) і докторантури (11 осіб).

«Вагомість університету оцінюють за кількома критеріями. Один із найважливіших — кількість PhD-студентів. Таким чином, щорічне зростання числа  аспірантів свідчить про те, що нам довіряють і міністерство, і здобувачі фаху», — зауважив ректор.

Крім того, під час заходу члени Вченої ради проголосували за присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам вишу. Також таємним голосуванням обрали кандидата педагогічних наук Галину Вархолик на посаду директора філії УжНУ у Львові, а кандидата історичних наук Володимира Галаса — завідувачем кафедри теорії та історії держави і права.

Про інші рішення Вченої ради дізнавайтеся в чергових публікаціях.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.