Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишу

0 764
4 квітня в УжНУ завершилися дні відкритих дверей. У головному корпусі вишу школярі мали змогу зблизька познайомитися з факультетами суспільних наук, іноземної філології, математики й цифрових технологій та Українсько-угорським ННІ.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуНа факультеті суспільних наук декан Юрій Остапець познайомився з абітурієнтами й розповів їм про спеціальності, на яких тут відбувається навчання. Очільник підрозділу відзначив, що вступникам 2024 року буде доступна нова освітня програма «Європейські студії», яка з’явиться на кафедрі політології і державного управління. Також важливо, що майже всі кафедри факультету дають змогу здобути три рівні освіти – у бакалавраті, магістратурі та аспірантурі. А за спеціальностями «Політологія» й «Педагогіка» тут готують також докторів наук. Заступник декана з виховної роботи Володимир Гиря ознайомив майбутніх вступників із можливостями наукової роботи для студентів.

Студентський актив цікавився в школярів очікуваннями від майбутнього навчання в університеті та розповідав про свою діяльність. Далі провели інтерактивну гру в «Kahoot», за допомогою якої учні дізналися більше про факультет. Переможець, що набрав найвищий бал, отримав особливий приз від студентського самоврядування — запрошення на виїзний захід, що відбудеться наприкінці семестру.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуВідтак доцент кафедри психології Констянтин Борщ разом зі студентами старших курсів провели для юнацтва психологічні тести для аналізу власної особистості.

Наостанок школярі отримали солодощі з передбаченнями.

На факультеті іноземної філології школярів вітав декан Михайло Рошко. Він розповів абітурієнтам про переваги ФІФу й поспілкувався з ними про життєве призначення і вибір майбутньої професії.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуЗавідувачі кафедр навчального підрозділу докладно розповіли учням про освітні програми й кар’єрні перспективи після завершення навчання. Юнацтву показали відео з відгуками студентів і випускників факультету про навчання. Завдяки здобутій освіті вони працюють в іноземних фірмах і проживають за кордоном. Доцентка кафедри англійської філології Діана Гайданка запросила школярів відвідати онлайн-пари, щоб безпосередньо побачити, як відбувається навчальний процес.

Доцентка кафедри англійської філології Андріана Іванова провела для учнів кілька інтерактивів. Школярі мали відгадати назву фільму за його описом англійською мовою та перекласти назви українських пісень з іноземної на рідну. Важлива риса для перекладача — хороша пам’ять. Учні по черзі мали повторити за пані Андріаною рецепт оладок, який збільшувався на 1 рядок з кожним наступним учасником.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуВідтак про свою діяльність і дозвілля на факультеті розповідав студентський актив. Молодь ділилася зі школярами досвідом навчання, можливостями міжнародного студентського обміну й навчальних практик.

На факультеті математики та цифрових технологій потенційних абітурієнтів зустрів голова студентської ради Станіслав Скорондяк. Розпочав зустріч із представлення підрозділу загалом, кафедр, показу авдиторій. Також поділився з присутніми про студентське життя під час навчання й дозвілля.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуДекан Микола Маляр розповів юним гостям про структуру факультети та особливості вивчення різних напрямів цариці всіх наук. Доєдналися до зустрічі й завідувачі кафедр: алгебри та диференціальних порівнянь Олександр Рейтій, теорії ймовірностей і математичного аналізу Ганна Сливка-Тилищак, системного аналізу і теорії оптимізації Мирослава Глебена, кібернетики і прикладної математики Павло Мулеса (він же – заступник декана з виховної роботи). Науковці пояснили учням, у чому полягає різниця у навчанні на їхніх кафедрах, окреслили  перспективи після здобуття фаху.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуКрім того, молодь зустрілася зі студентами й аспірантами, які представили свої стартапи, практичні напрацювання й результати виробничих практик. Зокрема аспіранти розповіли про створену ними платформу для дистанційного репетиторства «Uptake School».

Завітали на зустріч голова правління й виконавча директорка IT-кластеру Закарпаття – Стас Шікалов і Мирослава Майдич, котрі розповіли юним гостям про розвиток освіти в регіоні, власні лайфгаки в роботі, поділилися досвідом у цій сфері. «Будьте завжди допитливими, шукайте нові можливості, не бійтеся, розвивайтеся – і це неодмінно приведе вас до успіху», – порекомендував Стас Шікалов.

На завершення голова студентської ради факультету Станіслав Скорондяк провів цікаву вікторину, під час якої гості відповідали на запитання, що стосувалися того, що вже почули раніше. Відтак три найактивніші учасники отримали подарунки, забезпечені стейкголдерами спільно з підрозділом.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишуНа молодь чекала й приємна несподіванка. «Ми тримали це в таємниці до останнього: всі присутні дістануть безкоштовну підписку на рік на IT-курси від «Epam». Ми хотіли порадувати наших потенційних студентів, тож приготували такий особливий сюрприз для тих, хто щиро цікавиться цією сферою», – поділився заступник декана Павло Мулеса.

Українсько-угорський науково-навчальний інститут також радо зустрів юних гостей. Почався їх візит до підрозділу з вітання директора Олександра Шпеника, який докладно розповів про очолюваний інститут, провів екскурсію деканатом. Окремо пан Шпеник зазначив, що їхні студенти мають багато можливостей для закордонних поїздок, зокрема на стажування, здобувають  міжнародні стипендії, ґранти на навчання. Наголосив на активній співпраці з європейськими університетами, завдяки чому студенти мають змогу здобути подвійний диплом.

Також потенційні абітурієти зустрілися із завідувачем кафедри фізико-математичних дисциплін Мирославом Шафраньошем, очільницею кафедри угорської філології Христинею Зикань, завідувачем кафедри кібернетики і прикладної математики Федором Гечею. Співробітники кафедр Йолана Туровці-Шютєв, Оксана Талабірчук, Ласло Беликанич та Жужанна Долинай щедро ділилися всією інформацією, що стосується їхніх кафедр і особливостей навчання на них.

В УжНУ завершилося знайомство учнів з факультетами вишу Шандор Молнар вляштував дітям екскурсію навчально-науковою лабораторією, якою завідує. Ознайомив гостей із високоякісним технічним забезпеченням, подивилися недавно оновлений комп’ютерний клас і лінгвістичний кабінет.

Членкиня студентської ради Вікторія Качов показала школярам науково-технічну бібліотеку, де розповіла про наукову діяльність здобувачів і студентські заходи, які щорічно проводять для ужнівців.

Анастасія Лабик, Ніколетта Саєнко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.