Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіями

Крім презентації про медійний підрозділ УжНУ, учням Ужгородського НВК «Гармонія» запропонували інтерактивну частину – телевізійне опитування, тестування на визначення схильності до майбутньої професії

0 205
7 грудня студенти й викладачі кафедри журналістики провели урок для старшокласників НВК «Гармонія». Медійники розповіли майбутнім абітурієнтам про професії, які можна здобути на відділенні, та про навчання журналістів, рекламістів і піарників в УжНУ.

Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіямиКрім презентації про медійний підрозділ, школярам запропонували інтерактивну частину – телевізійне опитування, тестування на визначення схильності до майбутньої професії.

Після короткого вітання другокурсник-журналіст Мирослав Лисович розпитував школярів про їхні медійні вподобання – блогосферу, соцмережі, а завідувач телерадіоцентру Олексій Лабунець знімав процес на камеру. Наприкінці заходу школярі змогли переглянути результат спільної роботи – відеоролик зі своєю участю, який змонтував за той час третьокурсник-рекламіст Микита Педченко.
Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіями

Євген Соломін
Євген Соломін

Презентаційну частину заходу розпочав в.о. завідувача кафедри журналістики Євген Соломін, який розповів про медійні професії й поділився власним досвідом роботи в медіа.

Переглядаючи презентацію, школярі уважно слухали студентку-журналістку  Христину Сібулатову  та третьокурсницю-рекламістку Ольгу Барановську. Дівчата докладно розповіли про особливості занять на відділенні, творчі завдання, ознайомили з історією, звичаями, традиціями медійного підрозділу. Згадали про студентське життя, зустрічі і тренінги з відомими журналістами.

Наталія Толочко
Наталія Толочко

Учні стали першими з-поміж майбутніх абітурієнтів, хто дізнався про впровадження нової спеціальності «Міжнародна журналістика» на кафедрі з 2022 року. Про це повідомила викладачка та журналістка Наталія Толочко.

Відтак у третій частині заходу школярам запропонували пройти тестування, аби перевірити, до якої професії вони мають хист: журналістики, реклами чи піару. Результати тестування, яке провела другокурсниця-журналістка Сніжана Безкровна, показали, що молодь цікавиться всіма професіями, хоч  перевагу здобув фах рекламіста.

Наприкінці зустрічі гості подарували школярам університетську газету «Погляд», над якою працюють і студенти відділення. А ще зробили колективне фото на згадку.

Відділення журналістики планує продовжити серію подібних заходів у школах Закарпаття. На кафедрі, до слова, створили й профорієнтаційну команду, до якої входять викладачі й студенти. Над заходом в НВК «Гармонія» працювали всі вищезгадані, а також доцентка Олеся Барчан, викладачка Любов Русинко-Бомбик та другокурсник-журналіст Михайло Коштура, який зафіксував урок на камеру.

Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіямиВтішно, що медійники дістали позитивні відгуки учнів і вчителів. Так, школяркам Юлії Диковець та Каріні Кобеляш дуже сподобалася зустріч. Дівчата захоплено слухали презентацію й хотіли б обрати якусь із запропонованих спеціальностей у майбутньому. З радістю чекаємо майбутніх медійниць у нас на відділенні!

Вчителька зарубіжної літератури та керівниця журналістського гуртка в НВК «Гармонія» Наталія Нежива, яка й запросила ужнівців, повідомила, що це був перший такий досвід, однак дуже вдалий, тому представники школи радо чекатимуть відділення в гостях і в новому році. Захід був цікавий і тому, що в НВК діє гурток юних журналістів для учнів з 5-го до 11-го класу. Тут школярі пробують писати перші публікації, есе, виконують різні проєкти.

Після уроку студентів і викладачів запросили до шкільного музею Івана Долгоша – єдиного подібного музею на Закарпатті. Вчителька української мови та керівник підрозділу Ганна Балога розповіла чимало цікавого про закарпатського письменника й публіциста. Медійники були приємно здивовані, що не тільки презентували, поширювали інформацію, а й мали навзаєм цікаву мініекскурсію.

Відділення журналістики знайомило школярів із медійними професіямиВельми вдячні представникам школи за  теплу зустріч!

Валерія Мацола, студентка відділення журналістики.
Фото авторки, Олесі Барчан та Михайла Коштури
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.