Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачі та студенти УжНУ взяли участь у зимовій школі з питань транскордонної співпраці

Окрім наукових дискусій, студенти підвищували рівень володіння англійською та словацькою мовами, ознайомилися від своїх закордонних колег зі структурою та методикою вищої школи у Словаччині

0 659
Викладачі та студенти УжНУ взяли участь у зимовій школі з питань транскордонної співпраці
Викладачі та студенти УжНУ взяли участь у зимовій школі з питань транскордонної співпраці
Упродовж 19–24 лютого в рамках проекту «Обмін ноу-хау з європейської інтеграції та досвіду транскордонного співробітництва між Норвегією, Росією та Україною» у селі Поляні Свалявського району відбулася Міжнародна зимова школа. В науково-педагогічному форумі взяли участь студенти факультету суспільних наук та факультету історії і міжнародних відносин Ужгородського університету, а також молодь з Пряшівського Університету (Словаччина), Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Донецького національного університету ім. В.Стуса (м. Вінниця).

Організаторами заходу виступили дослідницький центр Словацької асоціації зовнішньої політики, Пряшівський університет, громадська організація «Центр стратегічного партнерства» (Андрій Крижевський) та Ужгородський національний університет.

Студентська молодь мала унікальну нагоду впродовж тижня прослухати майстер-класи фахівців у галузі політичної науки, міжнародних відносин, публічного управління та адміністрування. Серед них – словацькі експерти Томаш Мадленяк, Патрік Ковач, Міхал Цірнер, київські аналітики Ярослав Жаліло, Олена Снігова, а також викладачі Ужгородського університету – Мирослава Лендьел, Вікторія Бондаренко, Надія Попадюк.

Викладачі та студенти УжНУ взяли участь у зимовій школі з питань транскордонної співпраці

Окрім наукових дискусій, студенти підвищували рівень володіння англійською та словацькою мовами, ознайомилися від своїх закордонних колег зі структурою та методикою вищої школи у Словаччині, зрештою приємно відпочити в чудовій рекреаційній місцевості нашого краю.

Час сплинув швидко, але про школу залишаться приємні спогади. Студентка НТУ «Харківський політехнічний інстутит»: «Багато для себе почула нового. Особливо вражена розробкою стратегічного плану розвитку Ужгорода на період до 2020 року, бачення міста в 2030 році. Надія Попадюк показала відео, і мені захотілося, щоб у Харкові щось було подібне до міні-скульптур Ужгорода, адже такі «родзинки» приваблюють туристів та роблять місто затишнішим».

Студент Пряшівського університету Матуш Жак ділиться своїми враженнями: «Багато нових знайомств, розумних і дружелюбних людей; нову інформацію почерпнув від Патріка Ковача й Томаша Мадленяка. Для мене школа стала хорошою можливістю поліпшити знання англійської мови. Тут я зміг поділитися своїми політичними знаннями не тільки з колегами-співвітчизниками, а і зі студентами провідних вишів України».

Викладачі та студенти УжНУ взяли участь у зимовій школі з питань транскордонної співпраці

Влад Сірик, студент із Донецького університету (м.Вінниця), сказав, що відтепер хоче вивчати проблематику транскордонного співробітництва, регіонального розвитку та міжнародної безпеки. Влад зацікавлений розвитком Вінниці, пропонував цікаві моделі щодо підтримки туризму в місті, а також вирішення деяких актуальних екологічних проблем.

Студентка УжНУ Юлія Райчинець радіє, що почула багато нового і цікавого від словацьких та українських експертів, поліпшила свій рівень англійської та словацької мов. Юля вважає, що такі школи потрібно проводити частіше для поліпшення партнерських взаємин Словаччини та України.

За інформацією Інгрід Мацко,
студентки ІІ курсу спеціальності «Політологія»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.