Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Володимир Смоланка – майбутнім абітурієнтам: «Після перемоги у війні вам формувати нову країну»

«Мені до душі Ужгородський університет, його викладачі...», «Подаватиму документи і в університети Києва та Львова, але пріоритет віддаю Ужгороду...», – юні гості УжНУ про свої враження і можливий вибір

0 173
Попри повномасштабну війну, повітряні тривоги, відімкнення світла та ще багато незручностей, що стали буденними, українці продовжують жити, працювати, навчатися. Все це потрібно країні тепер. Як ми повідомляли, 16 лютого у малій залі Вченої ради УжНУ відбувся День відкритих дверей. Гості — учні одинадцятих класів шкіл Ужгорода та області.

Володимир Смоланка – майбутнім абітурієнтам: «Після перемоги у війні вам формувати нову країну»Володимир Смоланка розповів про університетські підрозділи й можливості, які відкриваються перед студентами та випускниками вишу. Зокрема про можливості участі у програмах семестрових навчань у навчальних закладах Європи й програмах міжнародних обмінів.

Три вагомі аргументи для вступу в УжНУ від ректора Володимира Смоланки:

  • Безпечність регіону та його віддаленість від зон бойових дій.
  • Рейтинговість навчального закладу: УжНУ посідає 12 місце у рейтингу «ТОП-200 університетів України».
  • В університеті працюють над зменшенням дистанції між студентом і викладачем. Викладач — це старший товариш студента.

Ректор акцентував, що сьогодні як ніколи актуально звучать слова про те, що нинішнім і майбутнім студентам належить формувати нову країну після перемоги у війні.

Дізнавайтеся про факультети й спеціальності, за якими навчаються студенти УжНУ, з відеоролика:

Найактуальнішими новинами, що відомі про вступ у 2023 р. поділилася з майбутніми вступниками заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії УжНУ Іванна Стерчо.

А директор природничо-гуманітарного фахового коледжу Володимир Росоха розповів про підрозділ, який очолює, спеціальності, що опановують його студенти, та можливості вступу в університет після коледжу.

Зустріч закінчилася, а школярі скористалися нагодою поспілкуватися в неформальній обстановці з проректором УжНУ Ігорем Королем, який і модерував захід. Про що говорили — залишиться між ними, але збоку виглядало привітно й невимушено ☺.

А що кажуть майбутні абітурієнти?

Андріана Сабо
Андріана Сабо
Іван Цьока
Іван Цьока

Андріана Сабо ділиться: «Планую вступати в УжНУ на медичний факультет. Ще з середньої школи мені подобаються хімія і біологія, саме тому поглиблено вивчаю ці дисципліни в ліцеї. З дитинства хочу присвятити себе медицині, бо моя мама теж лікар, і вважаю, що маю до цього хист. Ще думаю над спеціалізацією, але, можливо, стану педіатром — мені подобаються діти. Щодо вишу, мені до душі Ужгородський університет, його викладачі».

А Іван Цьока планує вивчати цифрові технології: «Сподіваюся пройти на бюджет в УжНУ. Хочу вивчати комп’ютерні науки чи кібербезпеку. Мені подобається, як створюють сайти, ігрові програми, а кібербезпека цікава захистом інформації. Подаватиму документи і в університети Києва та Львова, але пріоритет віддаю Ужгороду».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.