Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Волонтеріат УжНУ зібрав близько 90 000 гривень на лікування юної закарпатки – дівчинка передала частину на ЗСУ

Якщо ви не байдужі до життя дитини, долучіться до збору й допоможіть Машці Татач знову впевнено стояти на ногах

0 196
10-річна Машка Татач зі Сваляви із 7 років бореться з наслідками раку головного мозку. Нині дівчинка перебуває у ремісії, однак після надскладного хірургічного втручання потребує тривалої й надзвичайно дорогої реабілітації. Допомогти їй узявся Волонтеріат УжНУ. Протягом місяця університетські добродійники влаштували низку заходів на підтримку дівчинки й зібрали близько 90 тисяч гривень.
З лікаркою Оленою Кожушаною. Маша завжди малює для своїх друзів та лікарів подарунки
З лікаркою Оленою Кожушаною. Маша завжди малює для своїх друзів та лікарів подарунки

Три роки тому у Машки Татач виявили злоякісну пухлину головного мозку. Дівчинку успішно прооперували у Центрі нейрохірургії та неврології. Потім був довгий і важкий шлях променевої та хімічної терапії і нарешті реабілітація. Мама дівчинки Тетяна Татач розповідає, що один курс реабілітації, тривалістю 37 днів, коштує 227 тисяч гривень. Позаду вже близько року реабілітації, а попереду – ще не менше 5 таких курсів. Дівчинка вчилася заново тримати столові прибори, їсти й пити, сидіти, а тепер завдяки інтенсивній і майже безперервній реабілітації може ходити з милицями та навіть малювати.

«Коли ми дізналися історію Машки, одразу відгукнулися, щоб допомогти, – розповідає голова Волонтеріату УжНУ Крістіна Товт. – До того ж дівчинка дуже багато й гарно малює, тому одразу народилася ідея влаштувати виставку-аукціон її робіт. Цікаво, що малювання – не просто захоплення Машки, а це частина її реабілітації, бо через пухлину після хірургічного втручання вона мала порушення зору й мовлення, рухів у ногах і руках. Дівчинка надзвичайно наполеглива й цілеспрямована, а таким бійцям хочеться допомагати ще завзятіше».

Волонтеріат УжНУ зібрав близько 90 000 гривень на лікування юної закарпатки – дівчинка передала частину на ЗСУУ межах своєї ініціативи волонтери влаштували благодійний ярмарок, онлайн-аукціон малюнків, доєдналися й студенти-медики, які провели благодійний збір для Машки під час Першого медико-практичного форуму, завершив Волонтеріат цей марафон добра підсумковим благодійним концертом.

Крістіна Товт каже: «Ми надзвичайно дякуємо всім, хто долучився до благодійного аукціону, який відбувався на сторінці Волонтеріату УжНУ, хто відвідав виставку, що тривала у холі головного корпусу нашого університету, та підсумковий благодійний концерт. Саме завдяки цим заходам і вагомим внескам за лоти від ТОВ «ЕНЕРГОІНВЕСТГРУП», ТОВ «Енергосервісна компанія «АДАМСОН», ТОВ «Ріола – Модуль», Томаша Яреми та Олександра Рогача вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень».

Сумарно допомога небайдужих у межах ініціативи Волонтеріату сягнула близько 90 000 гривень. Це майже половина вартості одного курсу реабілітації. Але це не все. Коли Машка отримала перші зібрані 77 тисяч, рівно половину перерахувала для 63-ї окремої механізованої бригади.

Якщо вас пройняла історія дівчинки, долучіться до збору й допоможіть дитині знову впевнено стояти на ногах.

Реквізити мами дівчинки
ПриватБанк: 4149 6090 0608 0891
ОщадБанк: 5167 8032 0638 3585
Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.