Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі

0 310
У межах циклу матеріалів Медіацентру про враження студентів від навчання у своїх підрозділах сьогодні розповідаємо про Природничо-гуманітарний фаховий коледж.

Що і як у Природничо-гуманітарному фаховому коледжіЧетвертокурсниця спеціальності «Право» Олеся Довбуш каже:

«Я завжди хотіла піти вчитися в коледж, а не залишатися до 11-го класу школі. Коли дізналася, що там є спеціальність «Право, рішення стало остаточним. Хоча, до слова, у коледж можна вступати й після 9-го, і після 11-го. Річ у тім, що вступивши у ПГФК я не втрачала 2 роки, вивчаючи суто шкільні предмети, а вже з першого курсу паралельно із загальноосвітніми вивчала юридичні дисципліни, опановувала ази професії. Після 11-го класу мені треба було б 4 роки вчитися, щоб піти на роботу за фахом. А з коледжем я вже маю таку можливість, адже з моїм дипломом «Молодшого спеціаліста» можу йти працювати помічником судді, десь у юридичний відділ тощо.

Тут зауважу, що завдяки ознайомчим і виробничим практикам в Ужгородській міській раді, Закарпатській обладміністрації, прокуратурі, поліції, судах, адвокатських фірмах студент може скласти уявлення про свою майбутню професію, побачити її зсередини, що вкрай важливо.

Я навчаюся для власного розвитку і щоб якнайкраще професійно реалізуватися. Дуже люблю юриспруденцію  і кожен день хочу дізнаватися більше і більше, а не стояти на місці. На сьогодні бачу себе в адвокатурі. Після закінчення коледжу планую, як і більшість моїх однокурсників, продовжувати освіту вже в УжНУ на юридичному факультеті.

Викладачі у нас дуже класні! Кожен з них подає свій предмет з якоюсь цікавинкою. Власне, атмосфера, яку вони створюють під час викладання своїх предметів, спонукає засвоювати всю озвучену інформацію. Це завжди цікаво, тож ти нетерпляче чекаєш кожну пару, щоб почерпнути для себе щось нове. А головне – викладачі зацікавлені нас навчити, щоб ми вийшли з коледжу з гідним багажем знань. Це дуже відчувається, тому справа честі – добре вчитися.

Що і як у Природничо-гуманітарному фаховому коледжіСтудентське життя у нашому коледжі дуже насичене. Ми подорожуємо  Закарпаттям, до війни були поїздки Україною і за кордон. До речі, завжди дослухаємося до побажань студентів, куди б вони хотіли поїхати. Також проводимо всілякі оздоровчі спортивні заходи. Для тих, хто любить спорт, у нас є можливість відвідувати додаткові тренування, наприклад, з баскетболу, волейболу, під час яких викладачі вчать тонкощів гри. Майстерність наших студентів потім трансформується у призові місця різного штибу спортивних змагань. Кому до вподоби наукова діяльність, завжди може пробувати свої сили на конференціях, круглих столах, які часто проводяться у ПГФК. Одним із таких масштабних наукових заходів є щорічні «Закарпатські правові читання». Ну і, звичайно, це різні концерти, благодійні ярмарки.

Окремо хочу відзначити громадську діяльність коледжан. Після повномасштабного вторгнення наш коледж приймав внутрішньо переміщених осіб. Тоді вся дирекція, адміністрація коледжу разом зі студентами активно волонтерили: допомагали цим людям з усіма питаннями, організовували збори для військових. Студенти-правники окремо робили збір на машину, яку відправили на ЗСУ. А недавно у нас відбувся ярмарок «З Україною у серці», під час якого за виготовлені викладачами й студентами смаколики і сувеніри вдалося вторгувати понад 13 тисяч гривень. Гроші ми передали на купівлю дрона для одного з батальйонів ТРО.

Після завершення коледжу абсолютно реально працевлаштуватися. Ця перспектива з’являється вже під проходження виробничої практики. Часто після її завершення нашим студентам пропонують залишитися працювати, бо бачать наші знання, потенціал. Особисто знаю чимало таких випадків, тому впевнено кажу, що знання, здобуті у ПГФК, разом із цілеспрямованістю й бажанням самовдосконалюватися дають змогу без проблем піти працювати за фахом.

Абітурієнтам скажу так: обравши наш коледж, ви зробите на 100% правильний вибір, адже протягом 4 років навчання здобудете якісну освіту, вдосконалите вміння і здібності, які мали, або відкриєте ті, про які навіть не здогадувалися, наберетеся досвіду, знайдете класних викладачів-наставників і друзів, які, можливо, будуть з вами все життя. А головне – здобуті у ПГФК знання, будуть доброю базою, фундаментом для вашого дальшого розвитку, хоч яку професійну дорогу ви для себе оберете.

У Природничо-гуманітарному фаховому коледжі можна здобути освіту за такими спеціальностями:

  • «Право»,
  • «Облік і оподаткування»,
  • «Фінанси, банківська справа та страхування»,
  • «Інженерія програмного забезпечення»,
  • «Геодезія та землеустрій»,
  • «Будівництво та цивільна інженерія»,
  • «Туризм».
Галина Кришінець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.