Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачі пояснювали батькам, як навчити дитину англійської змалечку

0 191
Викладачі пояснювали батькам, як навчити дитину англійської змалечку
Валентина Янковська
Як зацікавити дитину англійською мовою і допомогти оволодіти нею з перших років життя, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка 20 березня розповідали викладачі англійської мови Людмила Коваль та Валентина Янковська.
Викладачі пояснювали батькам, як навчити дитину англійської змалечку
Людмила Коваль

Лектори мають багаторічний досвід навчання англійської як дорослих, так і дітей, тож охоче поділилися ним із ужгородськими батьками під час круглого столу Викладачі пояснювали батькам, як навчити дитину англійської змалечку«Англійська мова вдома: легко та цікаво».

Валентина Янковська розповіла про те, як навчити дитину слухати і говорити англійською. З практичного, зокрема, для наймолодших діток підійдуть прості пісеньки на інтернет-ресурсах чи в YouTube, мультфільми, підлітків можна зацікавити фільмами, серіалами та особливо відеоблогами англійською мовою. Із дошкільнятами батькам радять спілкуватися англійською в ігровій формі, купувати балакучі іграшки, робити так, щоб у дитини була потреба говорити (скажімо, якщо дитина хоче отримати олівець певного кольору, нехай попросить його англійською).

«Головне – оточити дитину англійською мовою змалечку. Навіть якщо вона не говорить, вона слухає і відповідно запам’ятовує», – радять викладачі.

Старший викладач кафедри міжнародних комунікацій факультету туризму та МК Людмила Коваль звернула увагу на практичні поради щодо того, як навчити малечу читати й писати. Так, приміром, варто зацікавлювати дитину інтерактивними іграшками з буквами та символами. Чимало цікавих та пізнавальних ігор можна виготовити власноруч або завантажити з інтернет-ресурсів і роздрукувати. Наприклад, дієвим та цікавим способом вивчення мови є англомовне доміно, кубики з англійським алфавітом тощо. Крім того, Людмила Олександрівна провела і зі слухачами рухливу гру, що допомагає розвивати не лише словниковий запас, а й увагу.

Слухачі ставили питання, вели з викладачами діалог, а також мали нагоду почути поради психолога-практика.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.