Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачка факультету історії та МВ завершила стажування в Університеті Фоджа

Результатом успішного стажування ст. викладачки Олесі Бенчак є сертифікат, нові знання, підвищення професійної компетентності, а також унікальний досвід співпраці й налагодження ефективного діалогу із європейськими закладами вищої освіти

0 335
Олеся Бенчак та керівник міжнародної служби університету Фоджа Джуліо Еспозіто
Олеся Бенчак та керівник міжнародної служби університету Фоджа Джуліо Еспозіто
Факультет історії та міжнародних відносин ДВНЗ «УжНУ» активно підтримує вектор на європейські цінності і залучений до процесу інтернаціоналізації вищої освіти. Він є одним із активних учасників програм мобільності Еразмус+, тобто ініціатив Європейського Союзу на підтримку освіти, професійної підготовки, молоді та спорту в Європі.

У рамках реалізації програми мобільності Еразмус+ заступниця декана з міжнародної співпраці, старша викладачка кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Олеся Бенчак проходила вже друге річне стажування в Університеті Фоджа (Італія). Незважаючи на пандемію Covid-19, яка внесла свої корективи, стажування проходило в онлайн- та офлайн-формах.

Очільниця відділу міжнародних зв’язків Емілія Тулло, Олеся Бенчак та керівниця Еразмус-офісу Марія Чаварелла
Очільниця відділу міжнародних зв’язків Емілія Тулло, Олеся Бенчак та керівниця Еразмус-офісу Марія Чаварелла

Метою стажування у відділі міжнародних зв’язків університету Фоджа було вдосконалення наявних та здобуття нових знань і навичок у сфері професійної діяльності, поліпшення фахової підготовки, а також сприяння дальшому розвитку як адміністративного, так і педагогічного та наукового потенціалів на основі обміну досвідом та ознайомлення з практичними аспектами роботи закордонних колег.

Завдяки таким стажуванням, співпраця між Університетом Фоджа та ДВНЗ «УжНУ» вже стала традиційною і відбувається у міжкультурному, науковому і освітньому просторах. Участь у програмі Еразмус+ вкотре дозволила наочно побачити переваги академічної мобільності та переконатися в незаперечній важливості підтримки міжкультурних зв’язків. Додаткове ж знайомство із країною дозволило ще більш глибоко усвідомити та зрозуміти її традиції, культуру, соціально-економічні особливості розвитку Італії.

Як результат завершення успішного стажування – сертифікат, нові знання, вивчення італійської мови, підвищення професійної компетентності, а також унікальний досвід співпраці й налагодження ефективного діалогу із європейськими закладами вищої освіти, що в надалі сприятиме розвитку більш глибоких комунікаційних та інтеграційних процесів, а також підвищення рівня освіти до більш конкурентоспроможного та привабливого.

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.