Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускникам кафедри військової підготовки УжНУ вручили офіцерські погони

Окрім керівництва університету, на урочистості до новоспечених офіцерів прийшли Народний герой України капелан Іван Ісаєвич, в. о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський, заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай

0 188
Частина з них уже працює у військових структурах й органах держбезпеки, хтось загартований війною, а хтось ще тільки планує пов’язати життя з військовою справою. У великому залі Вченої Ради УжНУ 3 грудня погони офіцерів запасу вручили випускникам кафедри військової підготовки.
Випускникам кафедри військової підготовки УжНУ вручили офіцерські погони

Петро Добромільський
Петро Добромільський

Привітати випускників з 30-річчям Збройних сил та з нагоди Дня студента прийшло керівництво університету, міста й області, а ще капелан і викладачі. Так, до новоспечених офіцерів з вітальними словами звернулися в. о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський, заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай.

Погони випускникові кафедри військової підготовки вручає завідувач Василь Олійник
Погони випускникові кафедри військової підготовки вручає завідувач Василь Олійник

Завідувач кафедри військової підготовки Василь Олійник своїм випускникам сказав: «За 30 років свого існування Збройні сили України стали провідною частиною оборонного сектору України. Змінювалися обладунки, зброя, способи формування військ. Та незмінним залишився український волелюбний дух, незламність і здатність до самопожертви, що дивують увесь світ».

А проректор УжНУ Ігор Король додав: «На початку 2014 року ми зрозуміли, що армія нам надзвичайно потрібна, а побажання мирного неба над головою – не пустий звук. І в очах сьогоднішніх випускників я бачу натхнення й готовність захищати Україну і впевнений, що українська армія, яка вже стала однією з найкращих у Європі, буде однією з кращих у світі. Ми знаємо, що захищаємо й кого захищаємо. Нехай ті медалі, які бачимо на грудях випускників, будуть не останніми!»

Військовий капелан Іван Ісаєвич зауважив: «Більшість із вас знає, розуміє, та ще не усвідомлює, що від вас залежатиме життя ваших підлеглих. Але від вашої рішучості залежатиме не лише їхнє життя, а й спокій їхніх родин. Це все ви берете на свої плечі. Тому бажаю вам залишатися людьми й не знати, що таке помста. Будьте громадянами з відкритими серцями».

Випускниця, психологиня військової частини Марія Славич й колишня викладачка кафедри сказала: «Ви були останнім курсом, який я випускала. Пам’ятаю одне із занять, в кінці якого я сказала: «Бажаю, щоб ми зустрілися у Збройних силах України. Я свій крок зробила, чекаю на вас».

Микола Марчишак — учасник російсько-української війни. Однак навіть із величезним бойовим досвідом прийшов на кафедру по освіту. Каже: «Серед викладацького корпусу є навіть ті, з ким мені довелося побувати у бойовому зіткненні. І сьогодні я впевнений, що здатний командувати взводом, бо викладачі кафедри надали мені відповідні знання».
Випускникам кафедри військової підготовки УжНУ вручили офіцерські погони

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.