Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як розробити комп’ютерну гру, записати відеоімпровізацію й радіосюжет та помандрувати в минуле – цікавинки п’ятого дня Літнього університету

Школярі ознайомилися з особливостями навчання на інженерно-технічному та філологічному факультетах, а тоді відвідали Ужгородський замок і скансен

0 109
П’ятий день Літнього університету школярі розпочали зі знайомства з інженерно-технічним факультетом. Заступник декана з навчальної роботи Ярослав Легета зустрів гостей і розповів про історію підрозділу, його спеціальності та особливості навчання на них. Відтак відповідав на різноманітні запитання учнів.

Мало юнацтво нагоду побути й на презентації бакалаврських робіт студентів кафедри компʼютерних систем і мереж Арсена Галаса та Максима Яроватого. Арсен продемонстрував розробку власного проєкту зі створення комп’ютерної гри, тож майбутні абітурієнти дізналися про етапи розробки та ідеї. Також за п’ять хвилин бакалавр розповів про ігрові рушії та особливості їх роботи. Школярів тема зацікавила, про що свідчить велика кількість питань, поставлених Арсену.

Максим Яроватий розказав гостям про створення вебпомічника для ігрових сесій настільної гри «Dungeons & Dragons». Діти почули про її творців, історію, особливості й труднощі у процесі проходження. Саме проблеми з обчислюванням у ході гри і вмотивували Максима на створення вебпомічника. Він продемонстрував присутнім навчальні платформи та власне свій проєкт.

Відтак учні вирушили знайомитися з філологічним факультетом. Декан підрозділу Юрій Бідзіля розповів школярам про спеціалізації кафедри журналістики й тонкощі роботи журналістів і рекламістів.

Як розробити комп'ютерну гру, записати відеоімпровізацію й радіосюжет та помандрувати в минуле – цікавинки п’ятого дня Літнього університетуТретьокурсниця кафедри української літератури Христина Ігнат представила школярам факультет, спеціальності, які можна опанувати на філфаку. Також майбутні абітурієнти переглянули створені студентами відео про діалектизми.

Старший викладач кафедри української літератури Олег Хававчак, поділивши школярів на три групи, заохотив їх зіграти в цікаву гру (так званий «Глухий телефон»), яка наочно демонструє можливості спотворення інформації, що призводить до дезінформації.

Далі на гостей чекало багато творчої і пізнавальної роботи. Так, студенти ІІІ курсу відділення журналістики Михайло Коштура  та Микита Лісовець розповіли про етапи створення відео, показали техніку й допомогли зі створенням власної відеоімпровізації. Це був чудовий і веселий досвід для майбутніх абітурієнтів.

Сніжана Безкровна, Дмитро Воробйов та Софія Бурда заохотили до створення патріотичного відеоролика для наших захисників. Анастасія Стегайло та Андрій Русин записали в радіостудії зі школярами подкаст про університет. Діти розповідали про себе, свої цілі, думки про УжНУ і факультети, які вже відвідали.

Після обіду юнацтво помандрувало до Ужгородського замку. Гід розповіла гостям про історію фортеці, особливості правління та життя її власників. Показала також експонати різних віків і виставку збройної техніки.

Відтак майбутні абітурієнти завітали до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, де роздивлялися старовинні зразки житла закарпатців з низинних і передгірських регіонів, занурюючись в атмосферу традиційного закарпатського села.

Попереду вихідні, але не для Літнього університету – на учасників чекають нові враження.

Марія Пасічник, Наталія Папп, студентки відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.