Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як на медичному факультеті і факультеті туризму та міжнародних комунікацій?

0 799
Цікаво, чи ви помітили, що редакція Медіацентру намагається поєднувати непоєднуване у публікаціях із серії «Студентський ракурс». Ми одночасно розповідаємо вам про факультети, які зовсім-зовсім не близькі за напрямками діяльності. Таким чином хочемо максимально показати різноманіття й індивідуальність кожного з факультетів, адже УжНУ їх має два десятки! У попередніх публікаціях ми вже розповіли про те, що і як на факультетах математики та цифрових технологій, історії та міжнародних відносин, фізичному та філологічному, стоматологічному та інженерно-технічному, географічному та економічному, а ще — на факультеті здоров’я і фізичного виховання та факультеті інформаційних технологій. Сьогодні своїми враженнями про навчання поділяться студентки медфаку і факультету туризму та міжнародних комунікацій.

Анна Рущак, голова студентського наукового товариства медичного факультету, VI курс:

Що і як на медичному факультеті і факультеті туризму та міжнародних комунікацій?«До навчання мене мотивує розуміння того, що кожна пара – це внесок у моє професійне майбутнє. Лікар повинен знати дуже багато й у різних галузях, є чимало тонкощів, нюансів. І на них завжди звертають увагу викладачі на заняттях, адже більшість із них – практики.

За роки навчання мені найбільше запам’ятовувалися викладачі, які ділилися своїм практичним досвідом і постійно тримали нас у курсі нового. Ті, які завжди слідкували за оновленнями в протоколах лікування та розбирали з нами найменші дрібнички. Також довго пам’ятатиму тих викладачів, які не давали розслаблятись на парах і тримали в постійному тонусі. Після них була приємна мозкова втома.

Що і як на медичному факультеті і факультеті туризму та міжнародних комунікацій? Випускникові школи, який хоче вступити на медичний, я б однозначно порадила забути все, що він бачив у «Докторі Хаусі», і якнайшвидше знімати рожеві окуляри. Будьмо об’єктивними: Хаус занадто часто намагався знайти вовчак. А ще медицина — це не просто білий халат і стетоскоп на шиї. Медицина — це однозначно надзвичайно цікава спеціальність, але й обширна. У ній неможливо все знати до кінця. Тому тут треба набратися терпіння й витримки. А ще зробити добрячий запас кави вдома.

Нашим студентам особливо важливо знати англійську, бо це відкриває можливість дізнаватися про найновіші дослідження й переймати досвід за кордоном.

Наші студенти беруть участь у наукових конференціях, проходять практику в лікарнях, займаються в симуляційному центрі, вивчають тактичну медицину, а під час пандемії COVID-19 вони навіть були серед тих, хто допомагав ужгородським лікарям рятувати життя закарпатців. Хоч у нас не забувають і про дозвілля. Наприклад, щороку ми визначали міс та містера факультету, святкували День Гіпократа, брали участь в університетському конкурсі «Студентська весна» тощо. А ще ми маємо пари по всьому місту, а наш корпус розмістився в історичній будівлі в самому центрі Ужгорода. Медфак – найбільший університетський факультет, і курси діляться на групи й невеликі підгрупи, аби студенти могли краще засвоювати інформацію. І з дружною підгрупою ви можете влаштовувати спільні поїздки, організовувати своє дозвілля, а потім так само дружно готуватися до сесії та іспитів «КРОК».

Оскільки медицина дуже широка галузь, профілів роботи – безліч. На старших курсах ти вже придивляєшся до напрямків, що ближче до серця, аби вступити в інтернатуру за конкретним фахом – терапевта, педіатра, гінеколога, кардіолога, нейрохірурга тощо. Складно інколи обрати, що більше цікавить. Однозначно, що перспектив багато, особливо у нашого покоління, яке працюватиме в час активних реформ. Роботи чимало чекає – і це дуже крутий виклик».

На бакалавраті медичного факультету можна здобути фах за освітньо-професійною програмою «Сестринська справа», випускники магістратури здобувають фах за освітньо-професійними програмами «Лікувальна справа» та «Фармація».

Діана Химич, голова студентської ради факультету туризму та МК, ІІІ курс:

Що і як на медичному факультеті і факультеті туризму та міжнародних комунікацій?«Навчатися на факультеті мене мотивують можливості, які він нам дає. Я потрапила сюди не випадково: це саме те місце, де я хотіла навчатися. У нас дуже тепла атмосфера: одногрупники dже стали справжніми друзями, а викладачі — другою сім’єю.

Виокремити конкретних викладачів не можу, бо кожен – по-своєму цікава та багатогранна особистість, у нас такі всі без винятку! Вони дуже відповідально ставляться до підготовки матеріалу, ми маємо різні екскурсії, щоб побачити, як працює галузь зсередини, проходимо студентські практики. Наші викладачі сприяють тому, щоб ми брали участь у закордонних стажуваннях і семестровому навчанні.

Якщо ти завершуєш школу і думаєш вступати до університету, я раджу обирати факультет туризму та МК. Це один із найцікавіших і найбільш перспективних підрозділів УжНУ. До прикладу, наприкінці осені ми їздили за програмою обміну до Чехії, де провели насичено й дуже класно 4 дні в місті Їглаві. Там, до речі, я зустріла нових друзів, зв’язок із якими підтримую й до сьогодні.

Також хочу розповісти про наші практики. Студенти нашого факультету їздять практикуватися до багатьох країн світу. Нещодавно мали можливість поїхати по цікавий та насичений досвід до Болгарії, де проведуть наступні 3 місяці.

Також з факультетом ми багато подорожуємо, навіть попри війну. За останній час відвідали Скелі Довбуша, Моршин, Колочаву, озеро Синевир, інші мальовничі куточки. Наш факультет – це не про теорію, а про практику: туризм тут не лише в назві — він в усьому.

На мою думку, для випускників нашого факультету відкриваються класні перспективи. Уже тепер випускники підрозділу — це успішні власники бізнесів, керівники, менеджери туристичних та готельних підприємств по всьому світу, популярні гіди та екскурсоводи. Тому, якщо докласти зусиль і не сидіти осторонь, можна багато чого досягти завдяки факультету туризму та МК».

На факультеті туризму та міжнародних комунікацій можна здобути освіту за спеціальностями «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».
Ксенія Шокіна,
фото надані співрозмовницями, з архіву Медіацентру УжНУ
та зі сторінки медичного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.