Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як математична родина подорожувала до Хотина та Кам’янця-Подільського

Поїздка об‘єднала тих, хто так чи так пов‘язаний із математичним факультетом: випускників, студентів, батьків студентів, викладачів і навіть абітурієнтів

0 242

Як математична родина подорожувала до Хотина та Кам’янця-Подільського

Старовинні фортеці, захопливі легенди, що переплітаються з історичними фактами, і дружна компанія… А як проводите вихідні ви? У розпал весняного сезону математична родина вирушила в давно омріяну подорож до Кам‘янця-Подільського та Хотина й поділилася своїми враженнями з Медіацентром.

Як математична родина подорожувала до Хотина та Кам’янця-Подільського«Поїздку до Кам‘янця-Подільського математики планували більше року, — розповідає заступник декана матфаку Павло Мулеса. — Дуже хотіли туди потрапити, але складність у тому, що прямого сполучення немає. А пересадки та ночівлі ускладнюють подорож і в часі, і фінансово, і щодо зручності. Дорогу протяжністю понад 1000 км долали автобусом. Нам підказали, що поряд із Кам‘янцем є ще цікаве містечко Хотин, тому включили до маршруту і його – не пошкодували».

Як математична родина подорожувала до Хотина та Кам’янця-ПодільськогоНіч в автобусі — і ранок зустріли у Хотині. Сон зняло як рукою: не щодня поснідаєш під стінами старовинної оборонної фортеці, правда ж?

Від екскурсовода ужнівці почули про неймовірні перипетії, що їх пережила Хотинська фортеця, козаків, які її обороняли від навали загарбників, побачили старовинну зброю та прогулялися територією.

Володимир Добош
Володимир Добош

Математики завжди раді прийняти на борт і гостей з інших факультетів, тож долучилися до поїздки і троє студентів економічного факультету. Так, зокрема, першокурсник-економіст Володимир Добош каже, що їхати вирішив спонтанно, щоб дізнатися щось нове та розвіятися від студентських буднів: «Із математиками подорожувати весело, а поїздка видалася цікавою: я дізнався багато нових історичних фактів про нашу Україну. Коли екскурсовод розповідав про ці місця, здавалося, що ми навіть перенеслися в ті часи. Найбільше запам‘яталися картини з бойовими слонами в Хотині, які йшли в напад на фортецю. Навіть уявити та усвідомити таке складно!»

Ще кілька фото на згадку – і час вирушати до Кам’янця-Подільського. Обід був із не менш вражаючими краєвидами — тепер уже в центрі Кам’янця, під стінами легендарного замку.

Це тут відбував покарання легендарний Устим Кармелюк, це сюди з‘їжджаються сотні тисяч туристів щороку — нарешті тут побували й ужнівські математики.

Як математична родина подорожувала до Хотина та Кам’янця-ПодільськогоПоїздка об‘єднала тих, хто так чи так пов‘язаний із математичним факультетом: випускники, студенти, батьки студентів, викладачі та навіть абітурієнти. Це вкотре доводить дружність підрозділу.

Яна Карабін
Яна Карабін

Ось, приміром, випускниця матфаку Яна Карабін потрапити до Кам‘янця-Подільського мріяла дуже давно. Ділиться: «Матфак — це справді сім‘я. Я навіть із чоловіком познайомилася завдяки математичному, і донька наша тепер тут навчається. Приємно, що тут завжди раді бачити своїх випускників: я запитала, чи можна приєднатися до поїздки і дістала схвальну відповідь. Враження від міста і від організації загалом чудові. Зазвичай Кам‘янець-Подільський асоціюється у нас із фортецею. Але ж тут так багато цікавого! Я зовсім не очікувала побачити колишню мечеть, над якою височіє статуя Божої Матері. Тут бережуть і поважають різні релігії та культури – все воно гармонійно поєднується».

Євген Матьола
Євген Матьола

Поділяє цю думку і заступник голови профкому матфаку Євген Матьола, який допомагав із організацією поїздки: «Найбільше сподобалася атмосфера міста: зразу відчувається його старовинна історія, якийсь особливий дух. Я навіть не очікував, що вийде так цікаво і захопливо!»

Фото на тлі вечірньої фортеці — окремий пункт програми. А тоді ще одна ніч в автобусі, і екскурсанти готові ділитися враженнями від поїздки з Ужгородом. Подорожуйте!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.