Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Закарпатські делегати долучилися до культурних заходів у Румунії

А 8–9 листопада очікується візит румунських письменників на V Міжнародний літературний фестиваль «Карпатська ватра 2018» в Ужгороді

0 129
Нещодавно ­у румунському Сату-Маре відбулися дні літературно-мистецького журналу «Хронограф». Долучитися до подій запросили й делегатів із нашого краю: голову Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василя Густі, заступницю голови ЗОО НСПУ, доцента кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ Олександру Ігнатович, члена НСПУ, шестикурсницю філфаку Ганну Фельцан, директора видавництва «TIMPANI» Ярослава Федишина.

Закарпатські делегати долучилися до культурних заходів у РумуніїВідкриття заходу відбулося в замку Карої міста Карей, де зібралися представники з України, письменники та редактори журналів Румунії – «Полеміка», «Аполон», «Літературні зв’язки», «Хронограф» та ін. Привітали гостей менеджер Центру збереження і просування традиційної культури Сату-Маре Роберт Ласло та директор департаменту культури м. Карей Богдан Джорджеску. Учасники події мали нагоду презентувати свої видання і творчість.

Українські письменники розповіли про сучасний літературний процес, наголосили на важливій ролі літературних перекладів для діалогу культур і потребі продовження традицій румунсько-українських та українсько-румунських перекладів. Також у рамках заходу закарпатці взяли участь у літературних дебатах. Протягом форуму була відчутною увага до наших письменників голови Сатумарського осередку Союзу українців Румунії, колишньої випускниці Ужгородського університету – Ірини-Люби Горват, котра виступила й перекладачем на цьому заході.

Аксіоматично, що такі зустрічі сприяють налагодженню зв’язків та добросусідству. Під час заходів обговорювали питання важливості комунікування культурних осередків. А вже 8–9 листопада очікується візит колег-письменників з Румунії на V Міжнародний літературний фестиваль «Карпатська ватра 2018» в Ужгороді.

За інформацією кафедри української літератури
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.