Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Захист даних і кібербезпеку обговорили на науково-практичній конференції фізики УжНУ

Організувала захід кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки під керівництвом професора Василя Різака

0 334
Що там стосовно безпеки у Facebook, AirDrop та хмарних сховищах? Як пом’якшити ddos-атаки та як працюють технології розпізнавання облич? Про захист даних, кібербезпеку та багато інших актуальних тем говорили 25 листопада під час VI науково-практичної конференції «Інформаційні технології у житті студентів та молодих науковців Закарпаття» на фізичному факультеті УжНУ.
Василь Різак
Василь Різак
Василь Рубіш
Василь Рубіш

Організувала захід кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки під керівництвом професора Василя Різака, який і модерував захід.

Заступник декана фізичного факультету з наукової роботи Василь Рубіш зауважує: «Бурхливий розвиток інформаційних технологій привів до появи й поширення кіберзлочинності. І саме фахівці, яких готують за спеціальністю 125 «Кібербезпека» на нашому факультеті, здатні вирішувати проблеми щодо безпеки в інформаційній сфері. Ми активно залучаємо студентів фізичного факультету до наукової роботи, адже саме навчання через дослідження дає можливість підготувати висококваліфікованих фахівців із будь-якої сфери, і зокрема – з безпеки інформаційних і комунікаційних систем та систем технічного захисту інформації. Тому проведенню студентських наукових конференцій на фізичному факультеті завжди надають значної уваги».

Захист даних і кібербезпеку обговорили на науково-практичній конференції фізики УжНУ
Ма’яна Марусинець

«Як показують результати дослідження оператора зв’язку Deutsche Telecom, Україна перебуває в першій п’ятірці країн – об’єктів кібератак, — каже начальник управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Закарпатській області Петро Маркевич. — Найпоширеніший метод викрадення інформації – це фішинг. З його допомогою шахраї дістають доступ до конфіденційної інформації користувачів або заражають їх комп’ютери шкідливим програмним забезпеченням. Тож подібні до цієї конференції заходи сприяють популяризації й підвищенню престижу професії фахівців із інформаційної безпеки, телекомунікацій та кіберзахисту в регіоні. А доповідачі не тільки порушили проблемні питання щодо функціонування, розвитку та безпеки цифрового суспільства, а також висвітлили шляхи їх вирішення».

Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА вважає: «Нині вчитель обов’язково має володіти інформаційними засобами і розуміти, як захистити інформацію, коли з’являються кібери, що заважають навчальному процесу. І так само ризику піддаються школярі. Тож було би дуже корисно, якби студенти змогли розповідати учням і вчителям про можливі ризики та їх подолання. Молодому поколінню — школярам і студентам — вдалося б налагодити ефективний взаємозв’язок».

Авторів найкращих робіт відзначили призами.

Організатори висловлюють подяку за сприяння у проведенні конференції проректорам Володимиру Фекеті та Дмитру Соймі.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.