Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Фізичний факультет урочисто вручив дипломи своїм магістрам

94 випускники 6 спеціальностей фізфаку вирушили на пошуки себе у професійному світі

0 812
Фізичний факультет урочисто вручив дипломи своїм магістрам

7 липня у великому залі ректорату відбулося урочисте вручення дипломів випускникам фізичного факультету УжНУ. 94 уже колишніх студентів стали дипломованими магістрами.

Фізичний факультет урочисто вручив дипломи своїм магістрам

Володимир Лазур з випускниками

Захід розпочав декан факультету Володимир Лазур. Професор коротко підбив підсумки року й привітав випускників: «Фізичний факультет є флагманом науки Ужгородського національного університету, адже за півстоліття самостійного існування підготував 22 лауреатів державної премії. Я щиро вірю, що ви продовжите традиції фізичної науки і знайдете своє місце у суспільстві».

Відтак слова вітання висловив і перший проректор університету Олександр Сливка, який відзначив, що останнім часом є тенденція зростання попиту на працівників у галузі фізики за кордоном, наприклад, у Словаччині. Тож випускники, зокрема бакалаври, мають змогу не тільки продовжувати навчання в сусідніх державах, а й працювати там. Цілком імовірно, що й на батьківщині ситуація з запитаністю фахівців природничих спеціальностей поліпшуватиметься. Наостанок побажав вихованцям бути добрими спеціалістами і закликав захищати свої навчальні і наукові здобутки не тільки за кордоном, а й у рідному краї.

Фізичний факультет урочисто вручив дипломи своїм магістрам

Віктор Шпеник

Долучилися до вітань почесні гості свята: директор Інституту електронної фізики НАН України професор Ганна Гомонай; член-кореспондент Національної академії наук України, завідувач кафедри фізики напівпровідників Юліан Височанський; академік НАН України, колишній директор Інституту електронної фізики НАН Отто Шпеник та академік АН вищої школи України, професор Людвиг Шимон.

Фізичний факультет урочисто вручив дипломи своїм магістрам

Вручення дипломів

Від імені випускників зі словами вдячності виступив Віктор Шпеник. Хлопець зізнався, що йому пощастило з факультетом, адже саме тут він навчився логічно мислити і здобув основу длянаступної професійної діяльності. Подякував усім батькам, викладачам і декану факультету пану Володимиру Лазуру за все зроблене для студентів.

Після Гімну України відбулася церемонія вручення дипломів. Цьогоріч документи про вищу освіту отримали магістри 6 спеціальностей.

Наприкінці урочистостей для випускників і гостей свята пролунав студентський гімн Gaudeamus. Завершили захід спільними фото на згадку.

Богдана Гунда,
фото Євгена Оборевича
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.