Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Правознавці УжНУ долучилися до обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄС

Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні та Європейському Союзі» відбулася на Свалявщині

0 263
5–7 жовтня в конференц-залі курортного готелю «Квеле Поляна» в селі Поляні Свалявського району відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні та Європейському Союзі».
Вітає учасників конференції Ярослав Лазур
Вітає учасників конференції Ярослав Лазур

Організували захід юридична компанія «СНК груп» в особі  доцента юрфаку УжНУ, адвоката С. Литвина, власне Ужгородський національний університет, Науковий парк «Синергія», Господарський суд Закарпатської області, Budapest Business School, Východoeurópskа agentúrа pre rozvoj n.o.

У конференції взяло участь близько 30 учасників, серед яких були українські та іноземні науковці, фахівці в сфері інтелектуальної власності, представники українського бізнесу та державних органів, зокрема ТзОВ «СНК груп», ДВНЗ «УжНУ», Харківського національного університету радіоелектроніки, Наукового парку «Синергія», ВТЕІ КНТЕУ, НЮУ ім. Я.Мудрого, ХНУВС, Господарського суду Закарпатської області, Господарського суду Харківської області, Закарпатської митниці ДФС, ГУНП в Закарпатській області, Адвокатського бюро «Кононець і партнери», ГО «Ужгородська школа інформаційних технологій», компанії WPES («Вуд Палеттен Експрес Сервіс»), ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція», Budapest Business School, Východoeurópskа agentúrа pre rozvoj n.o.

Правознавці УжНУ долучилися до обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄСФормат заходу мав інтерактивний характер і передбачав виступ спікерів та обговорення тем.

Засідання міжнародної науково-практичної конференції відкрили декан юридичного факультету професор Ярослав Лазур, завідувач кафедри цивільного права та процесу, професор Сібілла Булеца,  доцент, адвокат Степан Литвин.

З вітальним словом перед учасниками виступили проректор з інноваційно-корпоративної роботи та адміністрування Харківського національного університету радіоелектроніки, академік Європейської академії природничих наук професор В. Россіхін, голова Господарського суду Закарпатської області О. Васьковський.

Міжнародні гості – prof. László Kozár PhD – Director of Strategic Projects Budapest business school university of applied sciences та Dr.h.c. mult. JUDr., honor. prof. mult. Jozef Zaťko – Riaditeľ Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. – відзначили високий організаційний рівень та корисний обмін досвідом в науковому товаристві.

Правознавці УжНУ долучилися до обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄСУчасники конференції дискутували щодо змін процесуальних кодексів на захист прав інтелектуальної власності, визначення ролі судової експертизи в процесі реформування законодавства в сфері інтелектуальної власності та формування складу Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Проаналізовано забов‘язання, які на себе бере Україна в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині захисту прав інтелектуальної власності, що вимагають значних змін у законодавстві.

Правознавці УжНУ долучилися до обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄСЗаступник начальника Закарпатської митниці ДФС М. Ясевич, завідувач сектору захисту прав інтелектуальної власності О. Присяжний, начальник юридичного відділу Л. Дорофеєва навели приклад взаємодії органів державної влади під час митних процедур та переміщення товарів, що містять об‘єкти інтелектуальної власності через митний кордон.

Директор «Вуд Палеттен Експрес Сервіс» М. Кошун поділився спостереженнями щодо проблем зростання кількості випадків порушення прав інтелектуальної власності у промисловості, недостатньою інформованістю представників бізнесу про ризики, пов’язані з інтелектуальною власністю, та про переваги, які надає ефективне використання прав інтелектуальної власності в бізнесі.

Голова громадської організації «Ужгородська школа інформаційних технологій» О. Кіс наголосила на необхідності залучення експертів з права інтелектуальної власності до навчального процесу та роз’яснення спеціалістам з інформаційних технологій необхідності правової охорони на комп‘ютерні програми, захист майнових і особистих немайнових прав авторів та власників як в Україні, так і за її межами.

Правознавці УжНУ долучилися до обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄССтатус конференції дозволяє констатувати, що захід відіграє важливу роль у міжнародному співробітництві у сфері інтелектуальної власності та підвищує авторитет України серед країн Європейського Союзу.

За інформацією юридичного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.