Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Новорічні свята в Ужгороді розпочали благодійним забігом

Черговий «Пробіжи – допоможи» влаштували на допомогу хворій на лейкемію ужгородці

0 166

Новорічні свята в Ужгороді розпочали благодійним забігом

На Театральній площі Ужгорода 16 грудня відбувся щорічний благодійний забіг «Пробіжи – допоможи», мета якого – зібрати кошти на лікування людям з важкими онкологічними захворюваннями. Більше сотні людей змогли долучитися до заходу, аби й допомогти й самим відчути задоволення.

Спортивно-благодійну акцію організували Uzhgorod Running Club та JABIL Uzhgorod за підтримки Ужгородської міської ради, EKO Service LTD та Ужгородського національного університету.

Цьогоріч збирали кошти на лікування Наталії Марфідій – матері двох дітей, яка хворіє на лейкемію (рак крові) у важкій стадії. Пожертвувати кошти на лікування міг кожен небайдужий. Суму, яку зуміли зібрати організатори, згодом опублікують на офіційній сторінці Uzhgorod Running Club в Facebook.

Новорічні свята в Ужгороді розпочали благодійним забігомДля участі в забігу потрібно було зареєструватися. Учасники отримали особисті номери, а після подолання дистанції всі були нагородженні символічними медалями за участь у благодійній акції. Особливі відзнаки отримали призери й переможці забігу, а також наймолодший і найстарший учасники. Спортсменів після фінішу частували теплим чаєм, а перші 100 зареєстрованих отримали фірмові магнітики на згадку.

Щодо умов самого забігу, то учасники мали на вибір 2 дистанції: «Я спортсмен» (6 км) та «Я благодійник» (2 км).

Сніг, що випав напередодні, здавалось, може стати перешкодою для спортсменів, та, на щастя, ніхто не постраждав, а погода тільки додавала святкового настрою.

Новорічні свята в Ужгороді розпочали благодійним забігомЦього року, відзначили організатори, в забігу взяла участь рекордна кількість людей різних вікових категорій. Як і торік, долучилися до спортивної акції та вразили глядачів й інших бігунів мужністю і витривалістю нацгвардійці. Долали дистанцію й волонтери, вдягнені в святкові костюми. Особливою учасницею стала чотирилапа  – натренована собака на ім’я Аліса, яка, до речі, разом із господарем посіла призове місце, за що дістала заслужену медаль й оплески ужгородців.

Ужгородський університет регулярно долучається до акції, тож і цього року серед бігунів і просто глядачів було чимало студентів. Студент хімічного факультету Євген Куштан, спостерігаючи за подією, відчував тільки позитивні враження: «Мені дуже сподобався забіг. Приємно спостерігати, що так багато людей займається спортом і допомагає хворим. Дуже шкодую, що не встиг зареєструватися й пробігти дистанцію разом з іншими. Сподіваюся, наступного року теж візьму участь».
Новорічні свята в Ужгороді розпочали благодійним забігом

Ніна Туряниця
Ніна Туряниця

Організатори й волонтери також мали приємні враження від забігу: «Це вже втретє разом із нашим Соціальним клубом беремо участь у цій благодійній акції. Особисто в мене нинішній забіг асоціюється з початком справжньої морозної зими. Це ніби ривок у новорічні свята. Люблю такі заходи. Приємно спостерігати, що до акції долучається не тільки молодь, а й старші люди. Сьогодні бігла навіть собака. Взагалі, такі заходи об’єднують людей, дають зрозуміти значущість кожного й допомагають відчути тепло навіть у морозні дні», – прокоментувала подію волонтерка, студентка ФСНу Ніна Туряниця.

Ужнівські волонтери та Олександр Білак
Ужнівські волонтери та Олександр Білак

Сподіваємося, що організаторам удалося зібрати значну кількість коштів, аби Наталія Марфідій та її близькі мали такі самі позитивні емоції, адже взимку свято повинно прийти до кожного!

Нікіта Гросош,
студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.