Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На благодійному забігу в Ужгороді зібрали 17 тисяч гривень на допомогу дітям

Мета акції, серед ініціаторів якої й УжНУ, – забезпечити кошти на реабілітаційну бігову доріжку для Свалявського обласного будинку дитини

0 142

На благодійному забігу в Ужгороді зібрали 17 тисяч гривень на допомогу дітям

Представниці УжНУ
Представниці УжНУ
До Дня захисту дітей Ужгородський університет спільно з Uzhhorod Running Club та управлінням у справах культури, молоді і спорту Ужгородської міської ради організували благодійний забіг. Позмагатися вирішили 84 учасники.

Співорганізаторка акції, директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій каже: «Наша мета – зібрати кошти на реабілітаційну бігову доріжку для Свалявського обласного будинку дитини. Нам залишилося ще трохи, тож сподіваємося встигнути закупити й подарувати її до 1 червня».

Забіг відбувався на три дистанції. Для дітей відстань становила 500 м – до ресторану «Липа» й назад. Дорослі обирали між 2 км – набережною Незалежності, через транспортний міст та іншим боком – Київською набережною; і 6 км – через Боздоський парк.

Юрій Теличко
Юрій Теличко

Перед початком кваліфікований тренер Юрій Теличко провів для учасників розминку. «Це найголовніша частина забігу, адже від розминки залежить, як швидко й наскільки безпечно для себе ви будете бігти. Важливо починати повільно, щоб не зазнати травми», – рекомендує Юрій.

У дистанції на 500 м взяло участь 10 маленьких спортсменів. Батькам дозволили бігти поряд з дітьми, щоб стежити за безпекою. Після фінішу на малечу чекала екскурсія реанімобілем від Товариства Червоного Хреста.

Гліб Гайович та Сергій Мондич
Гліб Гайович та Сергій Мондич

Дистанцію в 2 км першими подолали Гліб Гайович та Сергій Мондич. Хлопці розповідають, що займаються легкоатлетикою. До акції вирішили долучитися через спортивний інтерес – було цікаво позмагатися з іншими учасниками, ще й дітям таким чином допомогти. «Я вже брав участь в такому забігу у 2020 році, але тоді прибув до фінішу дванадцятим. Тепер усі сильні суперники обрали біг на 6 км, а мені захотілося бути одним з перших тут», – усміхається Гліб. Хлопці зізнаються, що результатом незадоволені. Пробігли дистанцію за 7 хв. 47 с., а хотілося б хоч на хвилину швидше. «На стадіоні показуємо кращий результат, а по цій трасі бігти було важко, адже заважали різкі повороти, сходи та люди», – зауважує Сергій.

Третє місце на цій дистанції серед чоловіків посів Олександр Алмашій.

Серед жінок найшвидше 2 км пробігли Людмила Данько-Товтин, Аліна Котлар та Сільвія Орел .

Призові місця на найдовшій дистанції серед чоловіків вибороли Сергій Расчупкін, Андрій Кирилюк та Михайло Гуранін, серед жінок 6 км першою пробігла Оксана Федик, другою стала Анастасія Даріуш, третьою – Крістіна Омелянюк.

Загалом сума зібраних за благодійний забіг коштів сягнула 17 тисяч грн. Організатори вдячні всім, хто долучився, та закликають і надалі брати участь у таких акціях.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.