Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бігли навіть собаки: Понад 12 тисяч гривень зібрали на благодійному забігу УжНУ

На лікування Кіри Зайцевої і Павлика Мотички у рамках акції зібрали 7 323 грн та 20 євро, а також 5 000 грн вторгували з продажу смаколиків

0 183
Тиждень добра до 76-річчя УжНУ добігає кінця. Добігає буквально. У рамках святкування в неділю, 24 жовтня, на площі Театральній відбувся благодійний забіг для допомоги онкохворій Кірі Зайцевій та Павлику Мотичці зі СМА.

Бігли навіть собаки: Понад 12 тисяч гривень зібрали на благодійному забігу УжНУСпіворганізаторка акції, очільниця центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ Марія Яцків каже: «В умовах карантину університет вирішив відмовитися від масових святкувань у приміщенні і влаштував Тиждень добра: так, ми відвідали дитбудинок у Сваляві, завтра плануємо допомогти тваринам із «Барбоса». Сьогодні на забігу наші бігуни-благодійники обирають дистанцію, яку бажають подолати: 2 або 4 км. Реєстрація в забігу коштує від 100 гривень. Усі гроші спрямуємо хворим дітям. Також триває благодійний ярмарок. Його підготували студенти економічного, факультетів іноземної філології, міжнародних економічних відносин та Природничо-гуманітарного коледжу. Молодь приготувала домашню випічку – вторговані кошти також передамо на благодійність».

Міла Пузяк та Саша Деркач
Міла Пузяк та Саша Деркач

Тістечка, кіфлики, печиво, пряники й інші смаколики можна було придбати у двох наметах, що розгорнули на Театральній студенти.

«Мій секрет вдалого вафельного торта, який я приготувала, у тому, щоб добре розмішати розтоплене масло з вареним згущиком, – виходить смачний крем. Але головна запорука успіху – робити все з душею», – зізнається Міла Пузяк із ФМЕВ. А от Олександр Деркач із економічного факультету ділиться своїм секретом: «Я робив кіфлики з горіхами і лекваром та пиріг із яблуком за бабусиним рецептом. Головний секрет вдалої випічки від мене – змащувати деко не маслом, а свинячим жиром. Так тісто не прилипатиме».

Першим на забіг зареєструвався іноземний студент Джордж Куадза. Загалом у заході взяли участь понад пів сотні учасників – серед них і чимало студентів УжНУ. Хоча, ніде правди діти, брали участь у забігу ще й троє собак.

Бігли навіть собаки: Понад 12 тисяч гривень зібрали на благодійному забігу УжНУБігли з Театральної набережною Незалежності до моста Масарика й поверталися Київською набережною. Ті, хто долав 4 кілометри, бігли 2 кола.

Лаври першості здобули:

Дистанція 2 км:

  1. Іштван Кеминь
  2. Крістіан Курах
  3. Артур Курах
  1. Катерина Кожанова
  2. Людмила Данько-Товтин
  3. Анастасія Блохіна

 

Дистанція 4 км:

  1. Анатолій Малий
  2. Джордж Куадза
  3. Мирослав Драбов
  1. Людмила Данько-Товтин
  2. Юлія Товтин
  3. Леся Лобач
Людмила Данько-Товтин з донькою Юлією
Людмила Данько-Товтин з донькою Юлією

Мама й донька – викладачка ПГК УжНУ Людмила Данько-Товтин і учениця ЗОШ №20 Юлія Товтин – розділили 1 та 2 місце у забігу на 4 км серед жінок. Пані Людмила запевняє: «Ми активні учасниці Uzhhorod Running Club. Я бігаю вже близько 20 років». «А я – років 10», – додає Юлія. Жінка розповідає: «Завжди беремо участь в усіх благодійних забігах, бо здоров’я – найважливіше в житті. Про цих діток ми вже знали і долучалися до попередніх благодійних заходів – забігу і живого ланцюга. Тим, хто починає бігати, радимо не здаватися перший 21 день – вважають, що саме стільки потрібно для формування звички. Не думайте, хто про вас що скаже, а біжіть і спостерігайте за красою навколо».

Бігли навіть собаки: Понад 12 тисяч гривень зібрали на благодійному забігу УжНУОднак хай би як розподілилися призові місця, головні переможці цього дня Кіра Зайцева і Павлик Мотичка – на їх лікування у рамках забігу зібрали 7 323 грн та 20 євро, а також 5 000 грн вторгували з продажу смаколиків.

Ксенія Шокіна,
фото авторки та Ужгородської міської ради
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.