Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вступна кампанія у розпалі: що на філфаку, ФІФ та ФІМВ

Бажаємо всім абітурієнтам терпіння і вступу на омріяний факультет!

0 388

Вступна кампанія у розпалі: що на філфаку, ФІФ та ФІМВ

Майже тиждень триває подання електронних заяв абітурієнтами до омріяних закладів вищої освіти. Медіацентр дізнавався про перебіг вступної кампанії в УжНУ, зокрема на філфаку, ФІФ, а також факультеті історії та міжнародних відносин.

На філологічному факультеті на обідню пору 16 липня на спеціальність «Середня освіта. Українська мова і література» – подано понад 100 заяв; на спеціальність «Філологія. Українська мова та література» – 40 заяв. Навчатися на медійника, рекламіста чи піарника на відділенні журналістики є вже близько 120 охочих. Спеціальність «Чеська мова і література» отримала 9 заяв, «Словацька мова і література» – 11, «Російська мова і література. Польська мова і література» – 2. На нову освітню програму «Українська мова та література в закладах загальної середньої освіти з мовами навчання національних меншин» є 21 заява. 90% абітурієнтів становлять закарпатці, хоч також є представники півдня та сходу України.

Аміна Король
Аміна Король

Вступна кампанія у розпалі: що на філфаку, ФІФ та ФІМВНа ще одну нову спеціальність «Українська мова та література. Літературна творчість. Документознавство та інформаційна діяльність» бажає вступити Аміна Король: «Я приїхала з Великого Березного. Вирішила навчатися в УжНУ, бо чула багато хороших відгуків від знайомих. Тому думаю, що стану тут хорошим спеціалістом. Обирала майбутній фах самостійно, а батьки тільки підтримали мій вибір».

Факультет іноземної філології традиційно тримається в лідерах за числом вступників. На «Англійську мову та літературу» надійшло 204 заяви. На спеціальності «Середня освіта. Англійська мова та література» – 84, «Німецька мова та література» – 24, «Середня освіта. Німецька мова» – 31, «Французька мова та література» – 12, «Середня освіта. Французька мова та література» – 3, «Румунська мова та література» – 1. Найбільше надійшло заяв від абітурієнтів із Закарпаття, але серед охочих є й вступники зі Львівщини, Київської та Донецької областей.

Марія Пентек з сином Шандором
Марія Пентек з сином Шандором

Вступник Шандор Пентек обрав спеціальність «Німецька мова та література». Юнак добре володіє німецькою й англійською мовами та хоче стати перекладачем. З його слів, перші враження від університету та факультету дуже позитивні.

Мама хлопця Марія Пентек розповідає: «Свого часу я не змогла вступити в університет, тому хочу, щоб син тут навчався. Перед тим, як вступати, ми вже приїздили подивитися університет і факультет. Дуже сподобався колектив: щиро дають слушні поради, добре ставляться до нас. Навіть декан допомагав – терпляче відповідав на всі наші запитання».

Наталія Делеган
Наталія Делеган

На факультеті історії та міжнародних відносин спеціальність «Історія та археологія» має 106 поданих заяв, «Міжнародні відносини» – 78, «Середня освіта. Історія» – 107, «Менеджмент» – 50, «Маркетинг»- 40, «Культурологія» – 37. Як і на інших факультетах, більшість поданих документів надходить від молоді Закарпатської області.

Абітурієнтка Наталія Делеган, яка за пріоритет має передусім юридичний факультет, розповідає: «Я приїхала із Іршавського району. Вступити на юридичний факультет хотіла ще з дитинства, тому вирішила обрати цей підрозділ. У майбутньому мрію стати адвокатом або працювати в поліції. Університет сподобався, і я тим більше сподіваюся на успішний для себе підсумок».

Вступна кампанія триває, тож незабаром читайте звістки про її перебіг в інших підрозділах. А ми тим часом бажаємо всім абітурієнтам терпіння й вступу на омріяний факультет.

Олександра Костьо,
студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.