Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про таємниці написання казки студентам-україністам розповідала дитяча письменниця Жанна Хома

Авторка популярної збірки казок «Маленькі історії Дарчика та Міккі» вважає, що для успіху твір повинен мати «родзинку»

0 384
13 листопада на філологічний факультет поспілкуватися з першокурсниками-україністами завітала його випускниця, дитяча письменниця Жанна Хома.
Про таємниці написання казки студентам-україністам розповідала дитяча письменниця Жанна Хома

Жанна Хома
Жанна Хома

Представила гостю доцентка кафедри української літератури Оксана Тиховська.

Пані Жанна – авторка популярної збірки казок «Маленькі історії Дарчика та Міккі», головними героями якої є її синочок Дарій та собака Міккі.

«Коли сину було всього 4 місяці, одного дня він прокинувся о п’ятій ранку і зовсім не хотів спати. Як я тільки не вкладала його – нічого не виходило. Тоді почала його заколисувати, шепотіти щось на вушко – заснув. А до мене сон так і не повернувся. Тоді я написала свою першу казку «Треба спати» та опублікувала її на своїй сторінці у фейсбуку», – згадує пані Жанна.

Про таємниці написання казки студентам-україністам розповідала дитяча письменниця Жанна Хома І казка сподобалася. Після позитивних коментарів під дописом та відгуків колег-учителів пані Жанна навіть не помітила, як написала пів сотні казок.

Як зазначила авторка, для неї головне – ніколи не стояти на місці. Тому вирішила надіслати свої твори у різні періодичні видання. «Нині мої казки публікуються у різних журналах 5-ма мовами: українською, російською, англійською, німецькою, китайською», – розповідає письменниця.

Оксана Тиховська
Оксана Тиховська

Казкарка також дала поради філфаківцям щодо написання своїх віршів, казок та інших творів. Адже написати казку і надіслати кудись – мало. Треба, щоб твір мав  «родзинку», щось таке, що зацікавить редакторів, а відтак і читачів.

Як зазначила доцентка Оксана Тиховська, казки авторки мають свої особливості: там немає традиційної для жанру боротьби добра і зла, що дає змогу розвивати позитивний світогляд у дітей; події завжди відбуваються у селі, тож через сторінки казки малеча знайомиться із різними тваринками та пізнає природу.

Про таємниці написання казки студентам-україністам розповідала дитяча письменниця Жанна ХомаУ кінці зустрічі студенти ставили запитання пані Жанні, а також зробили спільну фотографію на пам’ять.

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.