Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Третьокурсники відділення журналістики презентували під час заняття власний короткометражний фільм

Творчий доробок молоді став підсумком курсу «Теорія і методика журналістської творчості», який студенти опановували під керівництвом викладача Віталія Завадяка

0 243
Віталій Завадяк
Віталій Завадяк
Навчання на відділенні журналістики – це завжди цікаво та пізнавально, особливо коли підхід до занять нестандартний. 16 грудня студенти-медійники третього курсу у рамках дисципліни «Теорія і методика журналістської творчості» мали відкрите практичне заняття з викладачем кафедри журналістики, заступником головного редактора Медіацентру УжНУ Віталієм Завадяком, де презентували власну короткометражку про швидкоплинність людського життя.

Спершу наставник коротко розповів молоді про історію й сьогодення короткометражного кіно в Україні, навів зразки якісних мініфільмів. Як приклад, переглянули одну зі стрічок, запропонованих Віталієм Івановичем.

Ольга Сабовчик та Каріна Негря
Ольга Сабовчик та Каріна Негря

Відтак студентки Ольга Сабовчик та Каріна Негря презентували власний доробок – документальну п’ятихвилинку «Шлях» про життя людини. Міністрічка сконденсовано повідала про плинність нашого життя – від народження до смерті.

«Ми швидко перетворюємося з дітей на підлітків, далі непомітно вступаємо в наступний етап нашого життя, дорослішаємо, йдемо на роботу. Тоді час минає ще швидше… Ну і насамкінець – старість, яка також протікає в кліп ока. З’являються онуки, правнуки… Із самого початку в усіх людей одна дорога, один життєвий шлях, і тільки сама людина може себе скеровувати. У цьому документальному дебюті ми вирішили показати різні шляхи людини. За час зйомок стикалися з труднощами – поганою погодою, нерозумінням деяких людей – їх небажанням зафігурувати в якомусь епізоді стрічки, але варто було спробувати, аби зрозуміти, чи наше це, чи ні», – розповідають студентки.

Третьокурсники відділення журналістики презентували під час заняття власний короткометражний фільмКороткометражка виявилася справді цікавою. І попри деякі технічні огріхи, загальне враження в присутніх залишилося позитивне, а сама ідея майбутніх журналісток, безумовно, варта уваги і розвитку. Як і праця викладача, котрий вміє надихнути молодь до творчих пошуків.

Кароліна Бучковська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.