Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У рамках програми Україна–Норвегія УжНУ підготував черговий випуск туризмознавців

Університет випустив 30 фахівців із менеджменту туристичної та готельно-ресторанної сфери, що на додачу вміють проводити екскурсії, дегустації, знаються на кейтерингу та ще й мають розроблені бізнес-плани і проєктні заявки, готові до втілення

0 195
Співпраця УжНУ і Королівства Норвегія дає чергові плоди: університет учетверте випустив фахівців у галузі туризму, які проходили осінній курс перепідготовки у рамках навчання для військовослужбовців та членів їх сімей.

У рамках програми Україна–Норвегія УжНУ підготував черговий випуск туризмознавцівУ рамках програми Україна–Норвегія УжНУ підготував черговий випуск туризмознавцівПонад 30 учасників програми опановували тонкощі туризму, готували бізнес-плани (приміром, розробили їх для кафе, йога-центру, туристичних об’єктів) і проєктні заявки. Тож у підсумку університет випускає не просто фахівців із менеджменту туристичної та готельно-ресторанної сфери, а людей, що на додачу фахово проводять екскурсії, дегустації, знаються на кейтерингу та ще й  мають розроблені бізнес-плани і проєктні заявки, готові до втілення.

Привітати новоспечених випускників прийшли проректор УжНУ Олександр Сливка, представник посольства Норвегії Петтер Баук, координаторка проєкту від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна, заступник ужгородського міського голови Олександр Білак, а також експерт із розвитку побратимських зв’язків Дармштадт–Ужгород при Ужгородській міськраді Мартін Ройтер.

Олександр Сливка відзначив плідну співпрацю й висловив сподівання, що зміна кваліфікації піде на благо не лише для учасників проєкту, а й для області та країни загалом.

У рамках програми Україна–Норвегія УжНУ підготував черговий випуск туризмознавцівПеттер Баук зауважив, що цей проєкт є найдовшим з коли-небудь фінансованих проєктів Норвегії в Україні. «Нинішні виклики перед військовими кардинально відрізняються від тих, що стояли перед ними у 2014 році. Наші дослідження свідчать, що курси є ефективними – це приємно. Часто психологічні проблеми військових стають явними лише через роки після їхньої участі у бойових діях. І для цього Україні потрібно працювати над розробкою національної політики. Співпраця Норвегії та України цілком логічна: ми маємо того самого сусіда, що й ви. Тому будемо підтримувати вас у розвитку країни», – сказав пан Баук.

Від імені Фонду соціальної адаптації випускників привітала Ольга Філіна, яка побажала створювати сильну й велику спільноту, що допоможе розвивати регіон та країну.

До вітань випускників долучився і їхній викладач Руслан Жиленко. Відтак слово мали самі учасники – вони поділилися власним досвідом участі у проєкті й висловили готовність працювати на розвиток туристичного потенціалу Закарпаття.

У рамках програми Україна–Норвегія УжНУ підготував черговий випуск туризмознавцівНа завершення новоспечених туризмознавців привітали вихованці дитячого фольклорного ансамблю «Джерела» з Падіюну.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.