Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

А за прилавком… Андрій Любка!

На автограф-сесії відомий закарпатський романіст, поет, перекладач та есеїст залюбки відповідав на запитання прихильників своєї творчості та фотографувався з ними

0 103

А за прилавком… Андрій Любка!

У книгарні «Кобзар» відбулася чергова зустріч з письменником. Цього разу розділив радість від придбання нової книжки і безпосередньо залишив читачам ексклюзивний підпис-побажання/привітання/запрошення/ і все, що тільки можна вигадати, український романіст, поет, перекладач та есеїст Андрій Любка.

Андрій уже не вперше «Письменник за прилавком»: «Напевно, уже більше, ніж 5 років, долучаюся до цієї ініціативи, оскільки мені подобається ідея популяризації читання книжок. Для Закарпаття вона дуже актуальна. Я  би хотів, щоб такі акції проводили не тільки в Ужгороді, а й у райцентрах, де взагалі немає книгарень. Це могла би бути добра подія. Тут, як правило, презентую лише свої книжки – не беру тих, що перекладаю. То було б, вважаю, недоречно».

Найпопулярніша книжка, яку запитував ледь не кожен відвідувач, – «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан». Адже це роман, дія якого відбувається в Ужгороді. Ще популярний «Карбід» – про закарпатську контрабанду. Цей роман найбільш продаваний з усіх книжок. Закінчився вже шостий тираж, а з нового року буде сьомий.

Про письменницьку дійсність і сучасні інформаційно-комунікаційні реалії А. Любка розмірковує: «Думаю, більшість людей дізнається про певні події з фейсбуку. Це нормально. Хоча, коли ми замикаємося у власній бульбашці, трохи небезпечно. Як правило, сюди приходять ті люди, які тебе вже знають і читають. А було б добре, якби завітали ті, хто ще не знайомий із творчістю. Для цього у світі автори ходять у ті середовища, у яких про письменника ще навіть не чули».

На автограф-сесії закарпатський автор залюбки відповідав на запитання прихильників своєї творчості та фотографувався з ними.

Ужгородка Людмила Сюзева розповідає, чому відвідує такі заходи: «Це чудова традиція, що відбувається з року в рік. Приємно бачитися з письменниками, зокрема закарпатськими. Подобається знайомитися, персонально спілкуватися, купувати книжки з автографом. Зустріти когорту людей, які є однодумцями. Долучаюся не вперше. Відстежую, коли за прилавком письменники, які мені до душі. Хочу ще навідатися на зустріч із Тетяною Літераті. Приходжу, аби підтримати й тих авторів, з якими вже знайома».

Як бачимо, містяни радіють таким ініціативам, які зближують читачів із авторами, дарують моменти незабутнього спілкування.

Тетяна Лесюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.