Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Айтівці УжНУ вшанували пам’ять воїнів, загиблих у боях за Дебальцеве

Студенти пройнялися мужністю, свідомістю своїх співвітчизників і земляків, які не один місяць боронили Батьківщину від зовнішньої агресії, утверджуючи незламну віру в перемогу

0 102

Айтівці УжНУ вшанували пам’ять воїнів, загиблих у боях за Дебальцеве

Незважаючи на запровадження червоної карантинної зони й обмежене спілкування студентів факультету інформаційних технологій УжНУ, підрозділ влаштував меморіальну онлайн-зустріч, присвячену подіям, що відбулися в Дебальцеві в 2014–2015 рр. Зустріч виявилася надзвичайно пізнавальною й патріотично спрямованою, адже роль нашої рідної 128-ї гірсько-піхотної бригади, що базується на Закарпатті, при захисті цього великого транспортного вузла була надзвичайно важливою.

Під час  круглого столу студенти проаналізували факти, доступні у вільних джерелах, а також переглянули документальний фільм режисера Євгена Степаненка «Дебальцеве», який є третьою стрічкою циклу про основні події російсько-української війни. Дебати були актуальними з огляду на теперішнє воєнне й політичне становище на сході нашої держави.

Студенти пройнялися мужністю, свідомістю своїх співвітчизників і земляків, які не один місяць боронили Батьківщину від зовнішньої агресії, утверджуючи незламну віру в перемогу. Ніколи не забувати подвиги тих простих людей, українців, які знайшли в собі мужність виступити проти кадрових російських військових на захист своєї держави, – саме на таку мету найперше був спрямований захід. Багато воїнів 128-ої бригади та інших захисників – волонтерів, лікарів, простих мешканців, що допомагали воїнам, виконали і продовжують виконувати настанову, дану в рядках Володимира Сосюри:

Любіть у коханні, в труді, у бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою —
і вічні ми будемо з нею!

Своєю чергою, ми не маємо жодного права забути десятки тисяч життів, відданих на захист нашого мирного неба. Усі учасники зустрічі мали змогу висловити свої враження від побаченого, почерпнути нову інформацію про реалії тих подій і просто мовчки віддати шану полеглим героям сучасної війни.

Айтівці УжНУ вшанували пам’ять воїнів, загиблих у боях за ДебальцевеЗустріч не залишила байдужим жодного учасника. Підсумовуючи, не можна не згадати чудові рядки української співачки-волонтерки, вчительки Христини Панасюк:

Комусь виблискують смарагди,
А хтось себе віддав до дна.

Ми милосердю не навчились,
Можливо вже прийшла пора,
Невже для того, щоб любити,
Потрібна нам була війна?..

За інформацією факультету інформаційних технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.