Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентки факультету іноземної філології 4 місяці навчалися в Румунії

Ксенія Канюка, Емілія Токар, Домініка Русінка, Ганна Шіман, Тетяна Мешко та Аліна Бойчук мали змогу відчути особливості закордонної освіти на факультеті теології, філології та мистецтва в Університеті міста Пітешть

0 311
Після перегляду серіалів про навчання за кордоном, погодьтеся, у багатьох бодай раз виникало бажання відчути цю атмосферу, спробувати навчатися в іншій країні та вийти із зони комфорту. Такою можливістю скористалися студентки Ужгородського університету. Ксенія Канюка, Емілія Токар, Домініка Русінка, Ганна Шіман, Тетяна Мешко та Аліна Бойчук навчаються на факультеті іноземної філології УжНУ, а протягом 4 місяців здобували знання в румунському Університеті міста Пітешть на факультеті теології, філології та мистецтва. Дівчата поділилися своїми враженнями та досвідом навчання за кордоном із Медіацентром.
Ксенія Канюка
Ксенія Канюка

Третьокурсниця спеціальності англійська філологія Ксенія Канюка розповідає: «Я мріяла відвідати Румунію – ця країна завжди зачаровувала мене. Батьківщина Влада Цепеша – всесвітньовідомого графа Дракули, країна надзвичайно цікавої культури та привітних людей. Румунія залишила в моєму серці особливо теплі спогади. Щодо навчання, цей період став для мене переламним у сенсі подолання мовного барʼєру, адже доводилося розмовляти тільки англійською. Методика навчання не надто відрізняється від нашої, але все ж є деякі розбіжності — тут фокус саме на комунікацію й використання мови у найнепередбачуваніших ситуаціях. Я дуже люблю зарубіжну літературу, особливо літературу XVIII–XX століть. Завдяки викладачам у Румунії я дізналася багато нового й цікавого про моїх улюблених письменників, навчилася не тільки читати твори, а й аналізувати їх. Ці 4 місяці важливі для мене, оскільки за цей час я змогла зрозуміти, до чого лежить моя душа та в якому напрямку хочу розвиватися».

Емілія Токар
Емілія Токар

Однокурсниця Ксенії Емілія Токар ділиться: «Я в захваті від навчання в Румунії та вдячна університетові за цю можливість. Країна дуже красива, багато природи й історичних пам’яток. Місто, в якому ми навчаємося, також дуже чудове: є багато цікавих місць, які можна відвідати, і люди тут дуже привітні та готові допомогти. Університет, де ми здобуваємо знання, надає нам багато цікавої інформації й досвіду. Наші куратори та викладачі завжди раді допомогти, якщо виникають питання. Тут почуваюся комфортно і готова до нових звершень».

Домініка Русінка
Домініка Русінка

Домініка Русінка також навчається на ІІІ курсі англійської філології, студентка зізнається: «Ці 4 місяці були наповнені дуже цікавими моментами, які запамʼятаються на все життя. Нові знайомства, новий університет, нова країна – для мене  це все спочатку було незнайомим і я хвилювалася, адже здавалося, що 4 місяці — це так довго, коли ти далеко від рідної домівки. Насправді час пролетів як одна мить. Навчання виявилося дуже насиченим і цікавим. Викладачі дуже доброзичливі й завжди готові допомогти. Але найцікавішим було те, що студенти приїхали з різних країн, тобто у нас була можливість спілкуватися не тільки з людьми з Румунії, а ще й з Грузії, Вірменії, Іспанії, Португалії, Туреччини, Албанії. Працювати в групах на заняттях дуже цікаво. Я невимовно рада, що мала цю можливість і скористалася нею».

Ганна Шіман
Ганна Шіман

Першокурсниця Ганна Шімон навчається на спеціальності «Румунська філологія», дівчина зауважує: «Щодо процесу навчання, то викладачі докладали всіх зусиль, щоб допомогти нам адаптуватися. Вони стали не тільки нашими наставниками, а й справжніми друзями, завдяки чому маю найкращі спогади. Захоплююся їхньою методикою викладання, оскільки незалежно від віку вони намагаються пристосуватися до інтересів і потреб сучасних студентів, а особливо до нас — іноземців. На парах зазвичай панує легка атмосфера. Також мені подобається, що на заняттях ставлять дуже багато запитань, які дають можливість кожному студенту висловити свою позицію чи думку з приводу певних тем».

Аліна Бойчук
Аліна Бойчук

Аліна Бойчук вивчає румунську філологію вже 3 роки, каже: «Навчання в Румунії було незабутнім досвідом, який відкрив для мене нові горизонти й можливості. Методика викладання, яку відчула в Румунії, цікава й стимулююча. Румунська мова, хоч і вимагає зусиль для вивчення, має свою привабливість та чарівність».

Тетяна Мешко
Тетяна Мешко

Ще одна англійська філологиня Тетяна Мешко навчається на ІІ курсі. Про поїздку до Румунії студентка згадує таке: «Навчання стало надзвичайно цікавим і незабутнім досвідом. Мені вдалося не тільки більше дізнатися про румунську культурну спадщину, а й знайти нових друзів. За ці декілька місяців, проведених тут, я зуміла подолати мовний бар’єр, адже спілкування англійською оточувало скрізь. Коли ти сама їдеш навчатися закордон, то вже мусиш залишити всі свої страхи позаду, щоб насолоджуватися яскравими моментами».

Можливо, колись подорожувати й навчатися в іншій країні було лише мрією, але тепер час забути свої страхи й рухатися тільки вперед. Сьогодні одна країна, завтра — наступна, адже майбутнє кожного залежить передусім від бажання відкривати для себе нові горизонти.

Як зізнаються дівчата, за цей час кожна з них усвідомила правильність свого вибору на користь факультету іноземної філології в УжНУ. Знання іноземних мов є ключем до відкриття багатьох дверей за якими сховані нові можливості.

Медіацентр УжНУ – за інформацією заступниці декана ФІФ Оксани Дацьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.