Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День першокурсника на ФСНі відзначають і по-науковому

Етапом цьогорічного святкування стала студентська конференція «Масовізація сучасної людини та майбутнє суспільства»

0 188
Цьогоріч факультет суспільних наук вирішив влаштувати День першокурсника у форматі, який дещо відрізняється від заведеного. Стартували зі студентської наукової конференції.
Володимир Гиря
Володимир Гиря

«Вперше за останні кілька років ми зібрали таке велике представництво з науковими доповідями», – відзначив заступник декана Володимир Гиря. Роботи подавали студенти ФСН, інших підрозділів, викладачі. Тема конференції – «Масовізація сучасної людини та майбутнє суспільства».

Микола Вегеш
Микола Вегеш

Завідувач кафедри політології і державного управління Микола Вегеш виступив із вітальним словом: «Наш факультет один з небагатьох, який надає увагу друкуванню наукових збірників. Я сподіваюся, ви розумієте: ця конференція має сенс у тому разі, якщо ваші виступи будуть опубліковані. Якщо студент або викладач бере участь у конференції, він працює над собою. Стиль письма, виклад матеріалу – це важливо. Дякую організаторам і чекаю моменту, коли можна буде видати черговий збірник!»

Також професор зауважив, що найкращі виступи цієї конференції будуть репрезентовані й під час міжнародного форуму в квітні. Збірник «Актуальні проблеми політичної науки» упродовж півтора року нараховує 5 випусків. Він теж чекає на поповнення!

День першокурсника на ФСНі відзначають і по-науковомуДо слова, завдяки таким науковим конференціям при вступі на аспірантуру абітурієнти мають 10–12 публікацій, що є чудовим показником.

Василь Левкулич
Василь Левкулич

Завідувач кафедри філософії Василь Левкулич зауважує: «Маю приємність вітати вас. Повноцінний навчальний процес неможливий без наукового. І дуже важливо, що ви порушуєте не лише теми, а й проблеми. Наукова праця – це як читання, але не технічне, а як уміння шукати нові змісти. Допоки ви навчаєтеся, проходите велику кількість апробацій, які підуть вам на користь».

Відтак присутні визначили регламент і розпочали виступи. Приємно відзначити, що деякі учасники виступили з двома роботами. Кожен студент, який брав участь у конференції, після завершення заходу отримав сертифікат.

Володимир Гиря поділився думками стосовно змін у традиційному Дні першокурсника: «Ми вирішили трохи відійти від стандартів. Як правило, захід відбувається у форматі «Міс факультету». Проте у нас велике різнобарв’я спеціальностей підрозділу, тому цього року вирішили провести експеримент. Свято триватиме кілька днів у вигляді конференції, битви інтелектуалів серед першокурсників та їхніх виступів. У такому разі недавні ще вступники до УжНУ можуть продемонструвати більше своїх умінь. Та й у порівнянні з Міс – залучається більше охочих проявити себе».

Бажаємо науковцям підрозділу натхнення й терплячості у творенні наукового доробку!

Ірина Неменуща
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.