Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Покоління майбутніх медійників побувало на відділенні журналістики

На ознайомлення з двома спеціалізаціями – «Реклама та зв’язки з громадськістю» і власне «Журналістика» – в УжНУ завітало кілька десятків учнів, що відвідують гуртки юних медійників, з Ужгорода та Мукачева

0 241

Покоління майбутніх медійників побувало на відділенні журналістики

Євген Соломін
Євген Соломін
День відкритих дверей – чудова нагода проявити себе на найвищому рівні, продемонструвати найцікавіше, те, що здатне захопити, але зазвичай приховується за вивіскою кафедри. 30 жовтня відділення журналістики філологічного факультету радо зустріло майбутніх абітурієнтів – оригінально, як і личить медійникам.
Покоління майбутніх медійників побувало на відділенні журналістики
Студентки 2 курсу

Для ознайомлення з двома тутешніми спеціалізаціями – «Реклама та зв’язки з громадськістю» і власне «Журналістика» – завітали учні гуртків юних журналістів з Ужгорода та Мукачева. Цікаво, що зацікавлені в медійній діяльності не тільки завтрашні випускники, а й їхні молодші колеги – учні 7-х класів уже впевнені, що саме в цій сфері їхнє покликання.

Аби ознайомити гостей з роботою кафедри, особливостями кожного напряму, до яких тут готують, студенти разом з викладачами підготували цікаву розповідь з фотоелементами та відеороликами.

З найпершим настановчим словом  до присутніх звернувся т. в. о завідувача кафедри, доцент Євген Соломін – тележурналіст-практик, котрий розповів школярам, що на них очікує протягом дня.

Хто як не студенти все знають про студентське життя? Тому про аспекти журналістики як спеціалізації в УжНУ розповіли наші другокурсниці. Говорили щиро й відверто, звертали увагу на всі цікаві інтерактивні заняття, не оминули й дозвілля. Для кращого розуміння транслювали фото, які відповідали кожній цікавинці.

Студентки 3 курсу
Студентки 3 курсу

Покоління майбутніх медійників побувало на відділенні журналістикиПерейняли естафету студенти ІІІ курсу «Реклами та PR», які здивували присутніх своїми образами, одразу заволодівши увагою гостей. Відеоролик, підготований студентами, лаконічно, проте навдивовижу точно відбив ставлення до рідної спеціальності: «Ми зробили правильний вибір!».

Відтак усі гуртом рушили на ознайомлення з онлайн-редакцією Медіацентру УжНУ, де заступник редактора Віталій Завадяк з ентузіазмом відповідав на усі питання юних журналістів. Тоді завітали до університетської газети «Погляд», де їх зустрів головний редактор Володимир Тарасюк. Володимир Юрійович розповів про створення газети, на практиці показав, як відбувається верстка кожного номера.

Покоління майбутніх медійників побувало на відділенні журналістикиНаступна зупинка – телерадіоцентр, де студенти відділення журналістики мають практичні заняття, на яких не помічаєш часу – все ж бо цікаво. Тут шкільна юнь захоплено розглядала апаратуру, за допомогою якої студенти знімають сюжети до програм. Про набуті навички, які з’явилися після заглиблення в нюанси роботи радіожурналіста, й можливості розвитку учням розповів четвертокусник Богдан Зілінець. Завідувач телерадіоцентру Валерій Ковач надав можливість кожному учневі записати коротку начитку. Охочих набралося чимало, і варто відзначити, що спроби виявилися, на диво, вдалими, – у наших гостей є добрі нахили до радійної справи.

З тележурналістикою майбутніх абітурієнтів ознайомив Євген Соломін. Розповів про створення і запис сюжетів, загалом особливості роботу телевізійника. Аби гості відчути смак практики, зробили короткі записи – представлення себе. Діти захоплено виконували завдання, долучалися й учителі.

День виявився насиченим і продуктивним, як і передбачали. Кожен дістав бажані відповіді на питання, чимало нових знань і, без сумніву, море позитивних емоцій.

Вікторія Кенідра,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.