Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До студентів-медійників завітали вихованці гуртка «Юні журналісти»

Підлітки з Мукачівського центру дитячої та юнацької творчості пробували себе в ролі радіожурналістів, імпровізували на камеру в уявних прямих ефірах, дізнавалися про роботу редакції газети «Погляд»

0 114
15 червня на відділенні журналістики Ужгородського університету побували вихованці гуртка «Юні журналісти», що працює при Мукачівському центрі дитячої та юнацької творчості. Приїхали зі своєю керівницею, заслуженою журналісткою України Ядвігою Балогою.

До студентів-медійників завітали вихованці гуртка «Юні журналісти»На підлітків уже чекали студенти-журналісти з увімкненими камерами й різними запитаннями. Після коротких коментарів молодь знайомилася з медійним фахом.

Першокурсниці продемонстрували презентацію, в якій розповіли про навчання, дозвілля студентів, показали творчі роботи журналістів, рекламістів, піарників. Крім того, провели тестування, що допомагає визначитися з майбутньою спеціальністю. Також перевірили знання про журналістику під час гри на платформі «Kahoot».

Відтак учні пробували себе в ролі радіожурналістів – брали інтерв’ю в студії, а також дізнавалися про роботу редакції студентської газети «Погляд». Ще одне несподіване завдання підготували для молоді третьокурсники: школярі імпровізували на камеру, уявляючи прямі ефіри в різних критичних ситуаціях.

За словами Ядвіги Балоги, вихованці гуртка активно відвідують заняття, цікавляться журналістикою, а дехто з випускників працює за фахом: «В гуртку навчається близько 40 дітей різного віку. Майже всі з них уже мають невеличкий досвід у журналістиці – брали інтерв’ю, писали статті. Найскладніше в цій справі – налагодити контакт між дітьми, які в різних вікових категоріях, бо декому комунікувати легше, комусь важче. Та вони вчаться висловлюватися, будувати розповідь. Тепер проводити заняття стало важче через постійні тривоги, але я намагаюся давати цікаві завдання, над якими варто подумати. Вихованці проводять опитування, пишуть непогані тексти, а найбільше їм до душі формат інтерв’ю».

До студентів-медійників завітали вихованці гуртка «Юні журналісти»Школярі із задоволенням провели час на відділенні журналістики. Вихованка гуртка Каріна поділилася враженнями: «Я навчаюся в гуртку вже 4 роки, найбільше люблю наш колектив. З друзями можу говорити на будь-які теми, брати участь у різнихм заходах. Хоча я ще не вирішила, з яким фахом пов’язати своє майбутнє, Ужгородський університет візьму до уваги при вступі. Завдяки вам у мене з’явилося бажання стати частиною вашого колективу. Мені дуже сподобався цей захід, я вдячна, що змогла спробувати себе в ролі радіо- і тележурналіста».

Чотирнадцятирічна Аліна розповіла: «Я долучилася до гуртка рік тому, але вже змогла знайти друзів. Мені подобається, що нас навчають комунікувати й правильно формулювати свої думки. У планах – пов’язати своє життя з журналістикою, бачу себе в цій сфері. В університеті все дуже сподобалося, крім ліфтів, тому що маю клаустрофобію. Сьогоднішня зустріч мені запам’ятається надовго, особливо завдання з імпровізацією на камеру».

Завершили захід на веселій ноті під супровід цікавих історій від пані Ядвіги. Сподіваємося побачити юнаків і дівчат за кілька років вже студентами нашого університету.

Юлія Філіп, студентка І курсу відділення журналістики
Фото Софії Батечко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.