Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Дивись українське: УжНУ розпочав серію кінопоказів вітчизняних фільмів

Корисне поєднали зі ще кориснішим: крім культурного збагачення, відвідувачі можуть допомогти армії. У вівторок, 10 травня, о 17:00 до уваги глядачів стрічка Антоніо Лукіча «Мої думки тихі»

0 101

Дивись українське: УжНУ розпочав серію кінопоказів вітчизняних фільмів

Як у вас справи з українським кіно? Часто дивитеся фільми вітчизняних режисерів? У Центрі гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ взялися змінювати прикру несправедливість із браком уваги до нашого кінематографа й започаткували відкриті кінопокази. Корисне поєднали зі ще кориснішим: крім культурного збагачення, відвідувачі можуть ще й армії допомогти. Більше про ініціативу Медіацентру розповів працівник Центру Дмитро Койтюк.

«Головна ідея полягає в тому, щоб ознайомити людей з українським кіно. У нас багато хороших фільмів, але більшість навіть не знає про їх існування. Тепер з’явився шалений запит на українське: на щастя, не лише на патріотичний одяг, а й на культуру — музику, літературу, вистави, кіно. І наш перший кінопоказ фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» був доволі успішним і зібрав до трьох десятків глядачів», — розповідає Дмитро.

Показуватимуть винятково українське кіно або стрічки, зняті в часи СРСР, що мають вагомий вплив на українську культуру.

Фільми обирають командою Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування. «До вибору ставимося відповідально. До перегляду розглядаємо лише ті стрічки, які попередньо переглянули самі. Пропонуємо одне одному кілька варіантів, обговорюємо й погоджуємо. Обираємо різні жанри, щоб показати всю різноманітність українського кінематографу», — каже мовець.

Розглядали й варіанти кінопоказів просто неба, але через ризик повітряних тривог вирішили відмовитися від цієї ідеї. Тому всі сеанси відбуватимуться в оновленому залі Вченої ради на Народній, 3, адже поряд є укриття. Він також уточнює, що якщо повітряна тривога починається за пів години до сеансу, то захід або переносять, або скасовують.

Благодійна складова кінопоказів добровільна: вхід вільний, а якщо людина може підтримати армію, то для цього стоїть скринька. Утім, зауважує Дмитро, під час першого сеансу зібрали близько 5000 гривень.

Наступний кінопоказ відбудеться уже завтра, у вівторок, 10 травня, о 17:00. До уваги глядачів стрічка Антоніо Лукіча «Мої думки тихі».

Анонсують кінозаходи через Профком студентів УжНУ, комендантів гуртожитків, де мешкають ВПО, та сторінки УжНУ у соцмережах Інстаграм та Фейсбук.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.