Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Студвесна – 2024»: як це було?

За загальними результатами всіх жанрів бронзу здобув філологічний факультет, срібло — майбутні правознавці, а переможцем цьогорічної «Студентської весни» став медичний факультет

0 362
В Ужгородському національному університеті відбувся традиційний студентський мистецький фестиваль. Раніше його проводили восени, але 2 роки тому організатори перенесли дійство на весняні дні, відповідно змінивши назву – «Студентська весна».

«Студвесна – 2024»: як це було?Фестиваль тривав протягом 15–16 травня. Першого дня на сторінках університету в Instagram були опубліковані відеопредставлення факультетів. Підрозділи, зокрема, боролися за приз глядацьких симпатій. Підписники залишали вподобайки, коментарі й інші реакції, щоб допомогти в перемозі своїм фаворитам. 16 травня у Великій залі ректорату відбулися виступи учасників у вокальному та танцювальному жанрах.
«Студвесна – 2024»: як це було?

Ігор Король
Ігор Король

Глядачів зібралося стільки, що пів тисячі місць виявилося замало – знадобилися додаткові стільці. Проректор з навчально-виховної роботи Ігор Король зауважив: «Я порівнюю цей день з минулорічною Студвесною. Якщо тоді цей зал був заповнений повністю, то сьогодні місць катастрофічно не вистачає. Приємно, що студенти активні і їм цікаво, адже це найбільше студентське свято в році. Хочу побажати глядачам та учасникам мати сьогодні максимальне задоволення».

Адміністрація УжНУ, профком студентів і студентська рада зробили захід не лише мистецьким, а й пізнавальним. Зокрема, директорка координаційного центру програми ВідНОВА:UA Аліна Познанська розповіла студентам про те, як долучитися до відновлення нашої країни, а Дмитро Койтюк презентував молодіжний центр «YouthHub, що нещодавно відкрився на базі гуртожитку №4.

«Студвесна – 2024»: як це було?Також під час фестивалю провели благодійний аукціон під час якого збирали кошти на допомогу Збройним силам України. Серед лотів – уламки снарядів, гільзи, шеврони, частини протитанкового ручного гранатомета та ін.

Інга Бондаренко
Інга Бондаренко

Програма мала 2 блоки — вокальний і танцювальний. За кожен мистецький жанр по 10-бальній шкалі учасників оцінювало журі. До його складу ввійшли: Ірина Кізюр — хореографка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, Мар’яна Яворська — директорка студентського центру дозвілля «Ювентус», Інга Бондаренко — засновниця студії музичного розвитку «Перший крок», Беата Банго — співачка, засновниця музичної студії «Banho music studio”, Тетяна Осташевська — співачка, викладачка сучасного вокалу в арт-студії «Немо».

Голова журі Інга Бондаренко зазначила, що при визначенні переможців були гарячі дискусії, особливо щодо танцювального жанру. Оскільки важко порівнювати танці соло з колективними, наступного року журі пропонуватиме змінити систему оцінювання. Від студії музичного розвитку «Перший крок» пані Інга вручили приз особистим фаворитам — учасникам вокального конкурсу від стоматологічного факультету, які отримали безкоштовні уроки в студії та грошовий приз.

Нагороджували переможців проректор Ігор Король, голова профкому студентів Олександр Баран і голова студентської ради Марк Ердевдій. Переможець у кожній номінації отримав грамоту ректора, подарунки від спонсорів і грошовий приз.

Переможцями в номінації «Глядацькі симпатії» стали стоматологічний та медичний факультети, чиї відео у соцмережі набрали найбільше реакцій. А от журі в жанрі відеопредставлення дало медичному факультету та факультету туризму 3 місце. Срібло розділили ФМЕВ та ННІХЕ, а найкращим визнали ролик факультету інформаційних технологій.

У вокальному конкурсі здобули перемогу медики. Юристи та геграфи розділили ІІ місце, а медичному факультету №2 дісталася бронза.

Переможцем танцювального жанру став факультет інформаційних технологій. Філфак та ФЗФВ здобули друге місце, а медичний та стоматологічний факультет розділили третє.

«Студвесна – 2024»: як це було?За загальними результатами всіх жанрів бронзу отримав філологічний факультет, срібло — юридичний, а переможцем Студентської весни 2024 став медичний факультет.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.