Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У «YouthHub» навчали медіаграмотності учасників всеукраїнського соціального проєкту «Залізна зміна»

0 51

У «YouthHub» навчали медіаграмотності учасників всеукраїнського соціального проєкту «Залізна зміна»

Днями 30 підлітків із різних міст України завітали до молодіжного центру УжНУ «YouthHub», щоб дізнатися більше про медіаграмотність, навчитися вирізняти фейки від правдивої та достовірної інформації. Молодь бере участь у 12 зміні Всеукраїнського унікального соціального проєкту спортивно-патріотичного виховання дітей та молоді «Залізна зміна», в рамках якого подорожують країною та дізнаються нову корисну інформацію.

«Наші гості – підлітки 13-15 років. Більшість із них родом із Харківщини, Донеччини, однак є й діти з інших регіонів. Тобто здебільшого це діти-ВПО або ті, хто втратили на війні когось із батьків чи потрапив у складні життєві обставини. Водночас це надзвичайно розумні, талановиті хлопці та дівчата, які займалися спортом, старанно вчилися, займалися творчістю. Я дуже радий, що наш молодіжний центр зміг долучитися, щоб підтримувати їхній розвиток та докласти зусиль у майбутнє покоління, якому доведеться розвивати країну після війни», – каже керівник «YouthHub» Дмитро Койтюк.

Після оглядин хабу та знайомства з історією його створення, провели активність та занурилися у воркшоп із медіаграмотності. За півтори години разом із Дмитром Койтюком розбиралися, що таке дезінформація, діпфейки, клікбейти, теорії змови та інформація, що вводить в оману. Дмитро підготував інформацію так, щоб воркшоп був максимально інтерактивним й учасники були повністю занурені у процес – думали, аналізували, а тоді й самостійно практикувалися.

У «YouthHub» навчали медіаграмотності учасників всеукраїнського соціального проєкту «Залізна зміна»Учасники залишилися задоволені зустріччю, а організатори запропонували продовжити співпрацю та повернутися із новими учасниками.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.