Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Економічний факультет відзначив своє 55-річчя!

На урочистостях, що відбулися у залі засідань Вченої ради, згадували про витоки й етапи розвитку підрозділу та бажали успішного майбутнього

0 253
20 листопада у залі засідань Вченої ради відбулися урочистості, присвячені 55-річчю з дня заснування економічного факультету.

Економічний факультет відзначив своє 55-річчя!Декан економічного факультету Віталій Сержанов розпочав із невеликого засідання вченої ради очолюваного ним підрозділу, де обговорили робочі питання. Очільник подякував усім за плідну роботу.

Олександр Сливка вручає грамоту
Олександр Сливка вручає грамоту

Відтак перейшли до святкового засідання трудового колективу економічного факультету. Перший проректор Ужгородського національного університету Олександр Сливка привітав присутніх та вручив грамоти від ректора вишу Володимира Смоланки «За вагомий внесок у розвиток економічного факультету».

Із вітальним словом виступив і проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рогач, який щиро подякував своїм викладачам, які, до слова, теж були присутні на події, а також привітав економістів УжНУ з ювілеєм.

Віталій Сержанов
Віталій Сержанов

Привітав факультет і його очільник Віталій Сержанов, який виступив із невеликою доповіддю, присвяченою рідному підрозділу: «Для мене величезна відповідальність – очолювати один із найстарших підрозділів вишу, котрий нині намагається розвиватися якомога динамічніше. Ми не змогли б досягти того, що маємо, без досвіду і праці наших старших колег. Сьогодні у нас навчається 400 студентів денної форми і ще 350 здобувають освіту заочно. Майже всі наші випускники працюють за спеціальністю. Ми трудимося, розвиваємося і впевнено дивимося в майбутнє», – відзначив Віталій Вікторович.

Іван Мешко
Іван Мешко

Своє слово сказав і перший декан економічного факультету Іван Мешко. Іван Михайлович згадав, зокрема, складну історію підрозділу впродовж років, коли був у ролі його очільника. «Життя прожити – не поле перейти. І мені сьогодні радісно усвідомлювати той факт, що гірчичне зерно (економічний факультет. – Авт.), що закладалося в 60-х рр., нині розрослося у справжнє поле. Кажуть, що зустріч, пізнання й розлука – це зміст життя людського. Формально я з цим погоджуюся. Оглядаючись на 55 років назад, згадую тих людей, з якими зустрічався, знайомився, тих, з якими довелося розлучилися. Я всім щиро дякую за співробітництво. А тому кораблю, що був названий економічним факультетом, висловлюю найщиріші побажання!» – підсумував пан Мешко.

Василь Мікловда
Василь Мікловда

Про свої роки на факультеті говорив і другий декан підрозділу, нині завідувач кафедри економіки підприємства Василь Мікловда, який долучився до привітань і назвав декілька важливих етапів у становленні факультету: «Головний поштовх для розвитку економічного факультету розпочався на початку 90-х років. Тоді були відкриті нові кафедри, створена аспірантура. Не можу не згадати, коли економічному факультету було передано корпус, в якому ми донедавна навчалися. 1991 рік… На засіданні виконкому, яке тривало шість годин, останнє питання порядку денному – розподіл партійного майна. Не деталізуватиму, але претендентів на корпус було багато. Та врешті саме ми зуміли отримати будівлю і навіть спеціально задокументували цей факт. Ця подія запам’яталася мені чи не найбільше за всю мою роботу…» – розповів Василь Петрович. Відтак побажав колегам творчих успіхів.

Іван Чаварга
Іван Чаварга

Кандидат історичних наук, доцент, проректор з навчальної роботи (1965–1981 рр.), голова ради ветеранів Ужгородського університету Іван Чаварга теж долучився до привітань: «Я стежу за всією інформацією про розвиток факультету. Радий, що багато випускників досягли значних успіхів у різних сферах, декотрі стали докторами наук. Від душі вітаю вас усіх з цією значущою подією, бажаю великого щастя. Надалі розвивайте славні традиції нашого економічного факультету».

До привітань долучилися представники інших підрозділів, випускники економічного факультету, бажаючи тільки процвітання.

Наприкінці зустрічі декан Віталій Сержанов нагородив викладачів факультету почесними грамотами за високий професіоналізм, а за активну участь у житті підрозділу – своїх студентів. Ганна Рошко (з кафедри економіки і підприємництва), до слова, у віршованій формі привітала присутніх із 55 річницею факультету, зачитавши вірш (по-закарпатськи) завідувача кафедри ентомології та збереження біорізноманіття біофаку Володимира Рошка.

На такій позитивній ноті і завершилося урочисте засідання з нагоди святкування 55 річниці заснування економічного факультету. Отож іще раз вітаємо підрозділ із ювілеєм та бажаємо всім творчих успіхів!

Кароліна Бучковська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.