Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Філологи УжНУ продовжують пізнавати світ мистецтва, відвідуючи художні виставки

Цього разу вибір упав на роботи учасників Усеукраїнського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» у «Совиному гнізді»

0 306
Філологи УжНУ продовжують пізнавати світ мистецтва, відвідуючи художні виставки
Марія Якубишин
Студенти українського відділення філологічного факультету вподобали відвідування виставок, бо ж через мистецтво можна відкривати з неочікуваного боку звичні буденні речі. 19 вересня молодь зі своїми викладачами знову відвідали художню експозицію. Цього разу вибір упав на роботи учасників Всеукраїнського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», що цими днями триває в культурно-історичному центрі «Совине гніздо».

Переглянути виставку своїм викладачам – Валентині Барчан та Евеліні Баллі – запропонували самі студенти, адже попередні відвідини галереї «ILKO» справили позитивне враження. Тепер вирішили не лише насолодитися мистецтвом, а й поглянути на роботи своїх ровесників – учасників студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт».

Одна з відвідувачок експозиції Софія Танчинець не приховує, що має від побаченого велике задоволення. Дівчина каже:

Філологи УжНУ продовжують пізнавати світ мистецтва, відвідуючи художні виставки
Софія Танчинець

– Заходиш у зал – і очі розбігаються від такого магічного поєднання кольорів на мольбертах. Найперше мою увагу привернули пейзажі Ужгорода. У них така сила світла й кольору, що відчуваєш себе не в галереї, а там – у картині, в тому прекрасному світлому світі.

Портрети… Ох, моя улюблена частина «Срібного мольберту». Більшість із них дуже «живі», в кожному відчувається душа і характер героя. Цікаво спостерігати індивідуальне бачення кожного художника на одне й те саме. Я безліч разів поверталася до якоїсь із картин, бо було приємно перебувати там, ніби між нами й художником простяглася якась невидима тоненька ниточка, котра порветься, якщо відвернешся.

Студенти з викладачами обговорювали роботи, проводили паралелі з літературою, порівнювали втілення різних стилів у літературі та живописі.

Зупинятися не планують – мають намір відвідати й інші виставки в Ужгороді.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.