Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді відбулася міжнародна медична наукова конференція «UzhDentTalks»

За матеріалами заходу, ініційованого асистентом кафедри громадського здоров’я і гуманітарних дисциплін УжНУ Мирославом Гончаруком-Хоминим, видали збірник тез учених з Великої Британії, Єгипту, Індонезії, Туреччини, Хорватії та України

0 329
Навчальний рік лише розпочався, а в Ужгороді завдяки безпосередній підтримці медичного факультету № 2, стоматологічного факультету та з ініціативи асистента кафедри громадського здоров’я і гуманітарних дисциплін Мирослава Гончарука-Хомина вже вдалося організувати першу міжнародну медичну наукову конференцію «UzhDentTalks».

В Ужгороді відбулася міжнародна медична наукова конференція «UzhDentTalks»Свої доповіді впродовж наукового заходу представили лектори з Великої Британії, Туреччини та України, які відгукнулися на запрошення доктора філософії Мирослава Гончарука-Хомина та радо завітали до України у цей складний для проведення таких заходів період. Захід відбувся під егідою Digital Dentistry Society (Спілка цифрової стоматології).

Доктор Wayne Hirschowithz, спеціаліст з судової стоматології та член відповідних профільних організацій Великобританії, ділився з учасниками основними підходами до вирішення проблем аналізу слідів укусів і травм, заподіяних зубами. Професор Izzet Yavuz, керівник одного з факультетів Harran University (Туреччина), розповідав про ключові складові комплексної діагностики й лікування хворих із ектодермальною дисплазією та ініціював створення дослідницької групи, яка вивчатиме цю патологію в Україні з участю викладачів медичного факультету № 2.

Свої доповіді під час конгресу також представили асистент кафедри громадського здоров’я та гуманітарних дисциплін (PhD) Мирослав Гончарук-Хомин, доцент кафедри стоматології післядипломної освіти Віталій Русин і доцент кафедри ортопедичної стоматології Андрій Кенюк.

Також за матеріалами конференції було видано збірник тез, до якого подали наукові матеріали учасники з Великої Британії, Єгипту, Індонезії, Туреччини, Хорватії та України. Рецензування поданих тез забезпечував міжнародний науковий комітет, у складі якого – Henriette Lerner (Німеччина), Yuniardini Wimardhani (Індонезія), Vilma Pinchi (Італія), Hrvoje Brkic (Хорватія), Burak Buldur (Туреччина), Marin Vodanovic (Хорватія), Yasemin Yavuz (Туреччина).

Підтримку в проведенні заходу також забезпечували компанії «Osstem Ukraine» та «Дентал Депо» (Тернопіль).

Формат заходу сподобався як лекторам конгресу, так і авдиторії, що нараховувала майже пів сотні учасників. Організатори розпочали підготовку до заходу на наступний рік, а українсько-великобритансько-турецькій науковій співпраці бути і розвиватися!

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.