Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як заощаджувати, примножувати достаток і робити так, аби гроші працювали на вас, ще глибше знатимуть студенти УжНУ та всі охочі

Доцент кафедри економічної теорії Юрій Кушнір презентував книгу «Персональні (+сімейні) фінанси»

0 216
Як зберігати та примножувати фінанси, куди їх інвестувати і як створити пасивний дохід? Відповіді на ці та інші запитання є у сьомому виданні посібника «Персональні (+сімейні) фінанси». Презентував книгу 16 листопада в бібліотеці УжНУ її автор – доцент кафедри економічної теорії Юрій Кушнір.
Юрій Кушнір та Олександр Молнар
Юрій Кушнір та Олександр Молнар

Своїми відгуками про книгу поділилися декан економічного факультету Віталій Сержанов та завідувач кафедри економічної теорії Олександр Молнар. Колеги наголосили на користі книги, а також на оригінальній подачі матеріалу з використанням гумору, зокрема анекдотів.

Посібник має 7 розділів:

  • Теорія фінансової незалежності
  • Доходи
  • Витрати і заощадження
  • Інвестиції
  • Ментальність процвітання
  • Деклароване і реалії
  • Фінансова грамотність дітей
Юрій Кушнір
Юрій Кушнір

Автор книги Юрій Кушнір каже: «У 1999 році я закінчив економічний факультет. А 2002-го дізнався, що є таке поняття, як фінансова подушка безпеки, фінансова незалежність, фінансова грамотність. Ми такого в університеті не вивчали. Тому тепер раджу студентам усіх факультетів опановувати фінансову грамотність і читати цю книгу вже з першого курсу. Попереднє видання книги було у 2019 році, тож нове я доповнив інформацією, яка з’являлася за цей час щодо теми грошей. Предмет, що стосується персональних фінансів, я вже читаю на медичному та економічному факультетах УжНУ. Згодом його за вибором зможуть вивчати і студенти інших факультетів».

Редактор книги Борис Кушнір наголосив на тому, що видання є першим і єдиним посібником із персональних фінансів в Україні. «Книжка адресована всім: дітям, молоді, дорослим, людям похилого віку. Адже нас якщо чомусь і вчили про гроші, то тільки як їх зібрати й максимально розумно витрачати. А виявляється, гроші можна заощаджувати, примножувати й робити так, аби вони працювали на вас. Цей посібник — і універсальний порадник, і стимул до того, аби вивчати фінанси глибше».

Презентована книжка є у вільному доступі для читачів у Науковій бібліотеці УжНУ та в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка. Для власного використання її можна знайти у крамничці канцтоварів головного корпусу університету та в «Абетці», що в торговому комплексі «Едельвейс».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.