Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Якби випускників вітав Франко і Костенко: бакалаври філфаку – з дипломами!

Підкорювати професійні вершини вирушила майже сотня випускників філологічного факультету. У добру путь!

0 460

Якби випускників вітав Франко і Костенко: бакалаври філфаку – з дипломами!

«Ти пам’ятаєш, коли я йшла у перший клас, у мене були червоні гладіолуси?» — каже мамі випускниця з рожевими гладіолусами у руках. Цього дня привітати майже сотню випускниць та випускників філологічного факультету прийшли батьки, брати і сестри, друзі та власні діти. До вітань приєднався і Медіацентр УжНУ.
Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля

Першим випускників вітав новообраний декан факультету Юрій Бідзіля: «Це все – тільки початок. Якщо вам здається, що ви вже фахівці, це так. Але це тільки базова освіта. Принцип Болонської системи — навчання впродовж усього життя. Ви пов’язали життя з наукою. А як казав Франко, «Книги — морська глибина, Хто в них пірне аж до дна, Той, хоч і труду мав досить, Дивнії перли виносить». Хай ці перли приносять вам моральну радість, матеріальний статок, а ваші дипломи будуть хосенними».

До вітань доєднався і заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, який наголосив на важливості знання мов, передусім і державної.

Оксана Кузьма
Оксана Кузьма

Академмама цьогорічних випускників, завідувачка кафедри української літератури Оксана Кузьма зізналася: «Бути академмамою непросто. Інколи мені доводилося бути наставницею, інколи – консультанткою, психологинею, кризовою менеджеркою. Але це колосальний досвід і взаємодія з душами, які тебе вчили теж». Та зауважила: «Якби вас вітали класики української літератури, то Григорій Сковорода, сказав би вам: «Бережіть совість, як чистий кришталь». Леся Українка сказала би: «Не втрачайте надії – Contra spem spero!», Франко порадив би бути учнями у школі життя, Ольга Кобилянська сказала би: «Будьте собі ціллю, ставайте царівнами і царями своєї долі», Володимир Сосюра сказав би: «Любіть Україну – рідна земля це місце нашої сили», Василь Симоненко побажав би бути індивідуальностями, а Ліна Костенко мудро б вам радила: «Любіть свою долю, ту, яку ви собі обрали». Хочу додати і слова класика педагогіки Василя Сухомлинського, який казав: «Серце віддаю дітям». Але я додам: серце віддаю людям. Всі ви пов’язані з людьми. Коли віддаєте серце людям, прошу – не забувайте про свої серця, серця близьких. Бо людина, яка ділиться, вміє бути щасливою. І з того щасливого відчуття вона ділиться дарами».

А випускниця відділення журналістики й колишня голова Студради УжНУ, кореспондентка Медіацентру Вікторія Кенідра пригадала: «За ці роки ми стали зовсім іншими людьми. Ми стали дорослими. Навчилися любити, дружити, знаходити вихід із будь-якої ситуації. Нас підтримали батьки і родичі, викладачі, академнаставники, декани, заступники деканів, працівники ректорату, деканатів, а редакції Медіацентру та «Погляду» дали поштовх у професійне життя. Мене вчили одногрупники, давали неймовірні уроки і я дуже радію кожному дню, що провела з вами. Якби я дякувала кожному, то це було б довго. І це дуже радує. Університет нас змінив. І я гордо кажу, що я випускниця філологічного факультету Ужгородського національного університету».

Насамкінець заступниця декана з наукової роботи, завідувачка кафедри словацької філології Наталія Петріца побажала постійно навчатися, адже у житті буде ще багато фінішів та нових стартів.

Ксенія Шокіна,
фото авторки та Сінтії Рояк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.