Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра психології залучає до занять зі студентами професіоналів-практиків

Освітній фронт має дбати про високий професіоналізм нового покоління фахівців, якому відбудовувати Україну після перемоги

0 239
Продовжувати навчання і в буремний час – річ важлива. Педагогічній спільноті варто докладати ще більше зусиль, щоб заохотити до навчання, якісно провести заняття, надати актуальні знання й підтримати студентів. Освітній фронт має дбати про високий професіоналізм нового покоління фахівців, якому відбудовувати Україну після перемоги.

Кафедра психології залучає до занять зі студентами професіоналів-практиківТак, науково-педагогічні працівники кафедри психології Ужгородського  університету, враховуючи обставини навчання, реалізують принцип опори на позитив, віри у перемогу. Викладачі нерідко організовують цікаві зустрічі, створюють атмосферу сприятливого психологічного клімату на заняттях, скеровуючи основні  зусилля на розвиток допитливості, збагачення досвіду та інструментарію, що потрібно студентам для вирішення практичних завдань майбутньої діяльності. І поява професіоналів-практиків на їхніх заняттях – не дивина.

Зокрема, у рамках вивчення дисципліни «Юридична психологія» відбулася онлайн-зустріч третьокурсників спеціальності «Психологія» з суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Оксаною Світлик.  Організували таке заняття на прохання самих студентів.

Формат цікавого діалогу дав змогу молоді ставити  питання щодо практичних аспектів суддівської діяльності, її психологічних характеристик. Особливий інтерес викликала сфера судово-психологічної експертизи, розповіді про цікаві випадки із судової практики. Після заняття студенти висловили свої враження.

«Зустріч із суддею перевершила мої сподівання. Очікувала сухих, конкретизованих відповідей (можливо, через моє уявлення про цю професію як про строгу та однозначну). Але вийшло зовсім інакше. На свої питання я чула не просто відповідь, а пояснення цілої системи (причин, які призвели до конкретних наслідків, і те, як їх вирішувати). Зустріччю більш ніж задоволена, хоч питань з’явилося ще більше. Надто вже я захопилася цією темою», – відзначила Ліза Кокіш-Мельник.

Ніколетта Пребуш підтримує однокурсницю: «Цікаво й інформативно. Я хвилювалася, що буде важко в розмові, проте діалог ішов невимушено. Нам давали обширні відповіді, повністю задовольняючи наше зацікавлення. Можна було поставити будь-яке питання, яке нас хвилювало, що дозволило краще зрозуміти систему роботи в суді».

Доповнює однокурсників Діана Шігімага: «Головною метою зустрічі з суддею Оксаною Світлик було не просто знайомство зі специфікою професійної діяльності у формі лекції, а можливість залучення студентів до діалогу, змога дискутувати на теми, які цікавлять саме нас – сучасну молодь. Як на мене, це дуже корисно, адже Оксана Михайлівна допомогла розібратися з тим, що з підручників не завжди зрозуміло. Щиро вдячні шановній гості, що знайшла для нас час, а Уляні Богданівні – за те, що організовує для нас такі зустрічі зі змогою вільно поспілкуватися з поважними особами».

Отже, працюємо, навчаємося, рухаємося разом до перемоги! Мирного неба, сил і терпіння нам усім! Україна – понад усе!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.