Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Колективу УжНУ вручили подяку Міністерства освіти і науки України

Сергій Шкарлет відзначив Закарпаття як один із найкращих регіонів держави за рівнем підготовки до навчального року та реалізацією освітніх проєктів

0 285
Розвиток та якість освіти, робота навчальних закладів в умовах воєнного стану – теми, котрі обговорювали на Закарпатті під час візиту міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Колективу УжНУ вручили подяку Міністерства освіти і науки УкраїниРектор УжНУ Володимир Смоланка під час наради на базі Закарпатської ОВА наголосив на рівні університету відповідно до різних рейтингів, досягненнях, співпраці з департаментом освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації.

Так, за вагомий внесок у розвиток цієї галузі, професіоналізм та роботу з вимушеними переселенцями колективу Ужгородського університету оголосили подяку Міністерства освіти і науки України, вручили її Володимирові Смоланці Сергій Шкалет та Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

Відтак міністр поспілкувався з керівництвом УжНУ, педагогічним складом і студентами: «Те, що сьогодні виш входить у десятку кращих університетів, до того ж перебуває не в кінці цієї групи, а вже десь ближче до середини, – є безперечним фактом. Це визнаний колектив, визнані науковці та визнані результати навчання студентів у всьому світі. На вас сьогодні покладена велика відповідальність, адже на Закарпаття приїхала велика кількість внутрішньо переміщених осіб. І саме ви повинні показати всім, що ми єдині й неподільні й завжди готові прийти один одному на поміч».

Колективу УжНУ вручили подяку Міністерства освіти і науки УкраїниВолодимир Смоланка своєю чергою розповів про результати цьогорічної вступної кампанії: вже понад 3 тисячі вступників стали студентами бакалаврату, проте подання документів ще триває.

«Це хороший показник. Минулі роки на бакалаврат і в магістратуру разом ми набирали близько 4 тисяч вступників, цього року цифра може сягнути і 5 тисяч. Є велика категорія абітурієнтів, які приїхали до нас із небезпечних територій. І ми раді, що вони, попри всі складнощі, можуть опановувати професію в нашому університеті», – наголосив Володимир Смоланка.

«Все починається з навчання. Все починається з вас. Всі проєкти ми обговорюємо з вами і співпрацюємо в напрямку розвитку. Це важливо, оскільки весь досвід може передаватися студентам, а вони наше майбутнє», – зауважив Віктор Микита.

Колективу УжНУ вручили подяку Міністерства освіти і науки УкраїниТакож Сергій Шкарлет зауважив, що Закарпаття – один із найкращих регіонів України за рівнем підготовки до навчального року та реалізацією освітніх проєктів.

Вікторія Кенідра,
фото Закарпатської ОВА,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.