Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Легенда світової дипломатії Ден Вітмен запропонував ужнівцям курс із міжнародного менеджменту

Перші два дні професор читатиме лекції, інші – пройдуть у форматі стимуляційних ігор, завдяки яким можна «прокачати» професійні навички й удосконалити свою англійську

0 257
На факультеті історії та міжнародних відносин розпочався 4-денний курс із міжнародного менеджменту, який триватиме протягом 23–26 жовтня. Навчальний курс уможливлений завдяки угоді про співпрацю між факультетом історії та міжнародних відносин УжНУ та Інститутом досліджень зовнішньої політики університету Джорджа Вашингтона.
Віталій Андрейко та Ден Вітмен
Віталій Андрейко та Ден Вітмен

Навчатиме студентів Ден Вітмен – старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики (Філадельфія, США). Раніше професор працював на дипломатичній службі в Інформаційному агентстві й Державному департаменті США, був дипломатом в країнах Європи, Африки та на Гаїті. Також він є членом правління Ради публічної дипломатії.

Зареєструватися на курс могли студенти будь-якого факультету. Найактивніше долучилися факультети історії та міжнародних відносин, міжнародних економічних відносин та іноземної філології. Після закінчення навчання всі активні учасники отримають сертифікати.

У перший день курсу учасників вітав декан факультету історії та міжнародних відносин УжНУ Віталій Андрейко. Він подякував усім, хто зареєструвався, й зауважив, що протягом наступних чотирьох днів на студентів чекає багато цікавої інформації щодо кризових явищ у суспільстві, проблем міжнародних відносин, публічної та культурної дипломатії. Перші два дні Ден Вітмен читатиме лекції, інші – пройдуть у форматі стимуляційних ігор. Вислідом цих ігор стане те, що кожен зможе «прокачати» навички і найголовніше – вдосконалити свою англійську.

«Хочу вас закликати використовувати кожну хвилину спілкування з професором, бо він, без перебільшення, людина-історія. Ден Вітмен брав участь у вирішенні багатьох конфліктних ситуацій з погляду дипломатичної діяльності і є експертом в цій галузі», – наголосив декан ФІМВ.

Перша лекція для учасників мала назву «Політика/Стратегія/Тактика». Містер Вітмен пояснював різницю між цими явищами і разом зі студентами розбирав, як вони допомагають у вирішенні міжнародних конфліктів. Як приклади згадували 30-річну війну в Європі, Першу та Другу світові війни, збройний конфлікт у Нагірному Карабахуі і, звичайно, війну в Україні.

Наприкінці лекції професор роздав студентам завдання на другий день курсу. На учасників чекає перша симуляційна гра. Розділившись на команди, вони будуть представляти інтереси певної країни в конфлікті та спробують його розв’язати.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.