Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Літній університет – 2023: школярі знайомилися з факультетом математики та цифрових технологій, стоматом, факультетом туризму та МК й екскурсували Науковою бібліотекою УжНУ

0 152
Другий день Літнього університету, відкриття котрого відбулося вчора, розпочався для учнів з відвідин головного корпусу УжНУ.
Літній університет – 2023: школярі знайомилися з факультетом математики та цифрових технологій, стоматом, факультетом туризму та МК й екскурсували Науковою бібліотекою УжНУ

На математичному факультеті на школярів чекав цікавий тренінг про нерівності й теорії їх доведення. Зустрів десятикласників завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики Павло Мулеса. Він познайомився з учасниками й передав слово завідувачці кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу Ганні Сливці-Тилищак, яка, власне, й проводила тренінг. Школярі вирішували різноманітні алгебраїчні задачі та оцінювали вирази.

Відтак підлітків чекали на стоматологічному факультеті. Завідувач кафедри дитячої стоматології Володимир Мельник розповів десятикласникам історію факультету й разом з асистентом кафедри ортопедичної стоматології Мирославом Гончаруком-Хоминим провів екскурсію навчальним корпусом. Школярі відвідали клініку дитячої дентальної гігієни, студентські авдиторії для практичних занять та зуботехнічну лабораторію. Після огляду факультету в конференц-залі провели круглий стіл, за яким обговорили навчальний процес, можливості практики й розвиток стоматологічної галузі.

Далі група вирушила до Наукової бібліотеки УжНУ. Заступниця директора книгозбірні Вікторія Воробець провела школярів до читальної зали й показала, як функціонує сучасна бібліотека. Також десятикласники змогли ознайомитися з бібліотечними каталогом і покажчиком, побачити найбільшу й найменшу книги, відвідати архів. А у відділі «Карпатики» підліткам показали й дозволили потримати в руках старовинні книги.

Після обіду на школярів уже чекали на факультеті туризму та міжнародних комунікацій. Деканеса Наталія Габчак розповіла про навчання на факультеті, а заступниця декана з виховної роботи Марина Грабар влаштувала огляд аудиторного фонду: школярі відвідали лабораторні кімнати, комп’ютерний клас і бібліотеку.

Надалі почалася презентація міжнародних студентських стажувань і практик, яку провела завідувачка кафедри міжнародних комунікацій Руслана Жовтані. Вона розповіла про туристичні компанії, з якими співпрацює факультет, показала відеоролики зі студентських практик. На завершення учнів вирішили розважити цікавими майстер-класами.

Завідувач кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Роман Корсак показав захопливі фокуси з картами. Підлітки намагалися вгадати, як пану Роману таке вдається, але майстер анімації не розкрив своїх секретів. Ще один майстер-клас, щодо барної справи, влаштував другокурсник факультету Андрій Чобаль. Він розповів про види келихів, сервірування столу й пообіцяв навчити школярів жонглювати пляшками.

Другий день видався насиченим, тож юнацтво вирушило відпочивати в очікуванні нових вражень.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.